play

Kauppahalli on viime vuoden kaupunkikeskustateko – palkinto on PKO:lle jo kolmas

Toimitusjohtaja Juha Kivelä (vas.) ja kiinteistöjohtaja Jani Lehikoinen ovat mielissään siitä, että kauppahalli on vilkastuttanut Joensuun keskustaa.

Toimitusjohtaja Juha Kivelä (vas.) ja kiinteistöjohtaja Jani Lehikoinen ovat mielissään siitä, että kauppahalli on vilkastuttanut Joensuun keskustaa. Kuva: Laura Määttänen

Laura Määttänen

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan kauppahalli on palkittu vuoden 2023 kaupunkikeskustatekona. Voittaja valittiin yleisöäänestyksellä, ja pian yksivuotissyntymäpäiväänsä juhliva kauppahalli sai yli puolet annetuista äänistä.

Kauppahallia kiitettiin muun muassa arkkitehtuurista, jouluvalaisusta ja kesäterassista. Lisäksi äänestäjät kokivat sen piristäneen toria.

Palkinnon Kesän avaus -tapahtumassa vastaanotti PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä, joka iloitsee siitä, että kansalaiset ovat löytäneet kauppahallin.

– Julkisessa keskustelussa on paljon puhuttu siitä, että eri puolilla Suomea palvelut karkailevat kaupunkikeskustoista. Me uimme vastavirtaan ja tuomme keskustaan lisää palveluja. Keskustan vetovoiman lisääminen palvelee myös torin ympäristön muita toimijoita, Kivelä toteaa.

Kauppahallin toiminta alkoi vauhdikkaasti viime kesänä. Syksyllä meno hieman hiljeni mutta joulun aikaan vilkastui taas, ja myös tuleva kesä näyttää hyvältä.

– Uskon, että rospuuttokelienkin tilanne paranee, kun ihmiset oppivat entistä enemmän käymään kauppahallissa. He haluavat mennä sinne, missä on muitakin.

Kauppahallin tiloista tulee PKO:lle kyselyjä, mutta tällä hetkellä sinne ei mahdu uusia yrittäjiä. Ravintola Goodfellas Pasta Barin on tarkoitus avata ovensa pian.

Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virta on palkinnut vuoden kaupunkikeskustateon vuodesta 2000 alkaen. Kilpailussa haetaan tekoa, joka on positiivisesti vaikuttanut Joensuun keskustaan viime vuoden aikana. Yhdistys etsi vuoden 2023 kaupunkikeskustatekoa yleisövinkkauksena ja äänestyksenä.

Nyt myönnetty tunnustus kauppahallin rakennuttamisesta on PKO:n kolmas kaupunkikeskustatekopalkinto. Aiemmat palkinnot on myönnetty vuonna 2010 Sokos-Vaakuna-korttelin kehittämisestä ja vuonna 2018 toriparkin rakennuttamisesta. PKO on eniten kaupunkikeskustatekopalkintoja saanut yksittäinen toimija.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta