play

Joensuulaislähtöinen Antti Mononen, 28, kisaa Master Chefin voitosta – "Kilpailukeittiö on tulinen paikka"

Antti Monosen mukaan kilpailun parasta antia ovat muut osallistujat. "Kerrankin ympäristö on sellainen, että saan puhua pelkästään ruoasta, eikä kukaan käske vaihtaa puheenaihetta."

Antti Monosen mukaan kilpailun parasta antia ovat muut osallistujat. "Kerrankin ympäristö on sellainen, että saan puhua pelkästään ruoasta, eikä kukaan käske vaihtaa puheenaihetta." Kuva: MTV / Juuli Aschan-Sveins

Laura Määttänen

Joensuusta kotoisin oleva Antti Mononen, 28, on yksi kymmenestä Master Chef Suomi -ohjelman kilpailijasta. Kymmenen kilpailijan joukko valikoitui jatkoon 40 kilpailijan esikarsintaleirillä, ja ohjelmasta on nyt esitetty kaksi jaksoa.

Monosen lapsuudenkodissa tehtiin paljon ruokaa, mutta ruoanlaitosta hän innostui toden teolla ystävän mennessä opiskelemaan alaa vuonna 2017.

– Siitä asti olen laittanut intohimoisesti ruokaa ja keskittynyt maun lisäksi paljon myös siihen, miltä ruokaa näyttää, hän kertoo.

Mononen laittaa koko ajan enemmän kasvisruokaa mutta myös kalaa ja riistaa, sitä mitä läheltä saa. Esimerkiksi itämaisia tai Etelä-Amerikan ruokia hän ei juurikaan laita.

Hän sanoo tekevänsä mässyä ruokaa eli siis herkullista ruokaa. Monosen bravuuri, joka nähdään ohjelmassakin, on hyvin kypsytetty kuha, jonka kaverina on jokin pyree.

– Olen tosi taitava laittamaan kalaa.

Mononen pitää kilpailussa vahvuutenaan pohjoismaisen keittiön osaamista. Hän sanoo myös olevansa ajankäytön suhteen vahva kilpailija.

– Lisäksi tunnen tuomariston siinä mielessä, että tiedän, kenelle laitan ruokaa. Se on äärettömän tärkeää.

 Paineensietokyvyn pitää olla keittiössä hyvä.
Antti Mononen

Mononen muutti Joensuusta Helsinkiin 2017. Hän on osakkaana rekkojen perävaunuja valmistavassa yrityksessä ja toimii myös kiinteistöalalla myynnin parissa. Master Chef -kilpailua Mononen kutsuu uskomattomaksi kokemukseksi.

– Vastaavaa ei pääse kokemaan muualla kuin Master Chef -keittiössä. Siellä saa laittaa ruokaa esikuvilleen ja käyttää raaka-aineita, joita ei todennäköisesti muuten käyttäisi – ja joku muu vielä siivoaa jäljet.

Kilpailun aikana paineet ovat todella isot. Pelko kilpailusta putoamisesta on läsnä koko ajan.

– Paineensietokyvyn pitää olla keittiössä hyvä. Se on todella tulinen paikka.

Mononen haaveilee omasta pop up -ravintolasta, jossa hän voisi tarjota omannäköistään ruokaa.

– Kilpailussa pääsin vähän toteuttamaan tätä haavetta, ja se myös vahvisti sitä. Jo kymmenen parhaan joukkoon pääsy antoi varmuutta, että teen jotain oikein, hän miettii.

– Voisin myös mennä töihin johonkin ravintolaan ja näkisin, millaista arki keittiössä oikeasti on, vähän niin kuin tet-harjoittelussa.

Master Chef Suomen uudet jaksot MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla tiistaisin kello 20.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta