play

Uusi juttusarja Joensuuhun muuttaneista: Mikä sinut toi tänne, Teppo Heikkilä?

Pudasjärveltä kotoisin oleva Teppo Heikkilä muutti Joensuuhun siksi, että hänen poikansa asuu täällä. ”Nyt pystyn olemaan hänen arjessaan mukana paljon paremmin kuin aikaisemmin.”

Pudasjärveltä kotoisin oleva Teppo Heikkilä muutti Joensuuhun siksi, että hänen poikansa asuu täällä. ”Nyt pystyn olemaan hänen arjessaan mukana paljon paremmin kuin aikaisemmin.” Kuva: Laura Määttänen

Laura Määttänen

Uusi vuosi toi Teppo Heikkilän, 40, elämään uuden kotikaupungin. Oulussa pari vuotta asunut Heikkilä muutti Joensuuhun vuodenvaihteessa, ja syy muuttoon oli hänen 8-vuotias poikansa. Isä halusi muuttaa lähemmäs jälkikasvuaan, joten nyt Heikkilä on opetellut joensuulaisuutta liki kahden kuukauden ajan.

Hän on jo ehtinyt ilahtua niin hyvistä hiihtoladuista kuin siitä, miten hyvin tulokas on otettu vastaan.

– Olen päässyt heti kiinni työhön ja harrastuksiin. Ihmiset ovat mukavia. Joensuu on hyvä urheilukaupunki, liikuntamahdollisuuksia on paljon. Toki Oulusta kaipaan välillä isää, äitiä, veljiä ja entisiä työkavereitani, hän sanoo.

Joensuussa hän oli käynyt poikansa luona paljon, mutta erityisen tuttu kaupunki ei hänelle ennestään ollut. Uusi koti löytyi kerrostalosta.

– Sopeudun aika helposti uusiin paikkoihin. En tarvitse ympärilleni kovin isoa kaupunkia, vaan enemmän olen luontoihminen, metsästystä ja kalastusta harrastava Heikkilä kertoo.

Lentopalloa seuraaville Heikkilän nimi on todennäköisesti tuttu. Hän pelasi yleispelaajana liigakentillä kymmenkunta vuotta ja muutaman vuoden miesten maajoukkueessa.

– Aloitin lajin 7-vuotiaana, ja se vei heti mennessään. Kehityin nopeasti, Heikkilä muistelee.

Nykyisin hän ei aktiivisesti seuraa tai pelaa lentopalloa, mutta poika pelaa Joen Jujussa.

– Kuljetan häntä harjoituksiin ja välillä auttelen niissä. Ehkä voisin joskus vielä toimia valmennuspuolella.

Urheilu toi elämään paljon tuttuja ympäri Suomen. Joukkueurheilussa myös pukukoppielämä on aina mukavaa.
Teppo Heikkilä

Urheilu-uralta Heikkilällä on paljon hyviä muistoja, muun muassa maajoukkuevuodet ja ulkomailla pelaaminen ja Suomen mestaruus vuonna 2010 oululaisessa Sun Volleyssä.

– Urheilu toi elämään paljon tuttuja ympäri Suomen. Joukkueurheilussa myös pukukoppielämä on aina mukavaa, Heikkilä sanoo.

Lentopallon sijaan hänen lajejaan ovat nykyisin kuntoilumielessä hiihto, lenkkeily ja kuntosali. Juoksulenkille hän ottaa mukaan irlanninsetterinsä, jonka kanssa hän käy myös lintumetsällä.

Ammatiltaan Heikkilä on fysioterapeutti. Joensuuhun muuttaessaan hän ryhtyi yrittäjäksi, ja hän työskentelee Karsikossa Hius- ja kauneuspiste Beautyn tiloissa. Vieressä on kuntosali.

– Sijainti on hyvä. Kuntosalin kanssa suunnittelen mahdollista yhteistyötä, ja myös urheilijoiden ja urheiluseurojen kanssa olisi mukava toimia, Heikkilä miettii.

Yrittäjänä Heikkilä on työskennellyt aiemminkin, mutta uuden yrityksen perustaminen uudelle paikkakunnalle on aina jännittävä tilanne. Nollasta on lähdettävä, ja alalla on kilpailua, mutta Heikkilä on luottavainen tulevan suhteen.

Oulussa hän täydensi osaamistaan opiskelemalla psykofyysistä fysioterapiaa. Psykofyysisessä fysioterapiassa ihmistä tarkastellaan kehon ja mielen kokonaisuutena.

– Silloin voidaan lähteä liikkeelle siitä, miksi kroppa reagoi niin kuin se reagoi. Mielen kautta lähdetään selvittämään oireiden syitä, ja työkalut ja näkökulma ovat vähän erilaisia kuin fysioterapiassa. Silti kyse ei ole millään tavalla esimerkiksi psykoterapiasta, Heikkilä tähdentää.

Alalle hänet toi oma urheilu-ura, joka sai lentopalloilijan kiinnostumaan kuntoutuksesta.

– En osaa nähdä, että tekisin jotain muuta. Työ ei ole minulle koko elämä, mutta yrittäjänä saan viedä työtäni siihen suuntaan, johon haluan. On todella tärkeää, että työ on mielekästä.

Juttusarjassa haastatellaan äskettäin Joensuuhun muuttaneita ihmisiä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta