play

Uusi päiväkoti avautuu Rantakylään elokuussa

Laura Määttänen

Joensuun Rantakylässä aloittaa elokuun alussa uusi päiväkoti. Norlandia Into -päiväkotia rakennetaan parhaillaan Aallontielle, ja rakennus valmistuu kesäkuussa.

Päiväkotiin mahtuu kaikkiaan viisi lapsiryhmää ja 87 lasta.

Norlandia-päiväkodit ovat osa norjalaista Norlandia Health and Care -perheyritystä. Se on toiminut Norjassa 1990-luvun alusta asti, ja Suomessa se aloitti Espoossa vuonna 1994. Yritys tarjoaa päivähoidon lisäksi muun muassa hoiva-asumispalveluja. Päiväkoteja sillä on 83, joista lähimmät ovat Kuopiossa.

– Joensuuhun laajennamme kaupungin varhaiskasvatuksen aloitteesta. Yhteistyömme on alkanut todella kivasti, aluejohtaja Jonna Heikkilä kertoo.

Lapselle voi jo hakea paikkaa uudesta päiväkodista. Varhaiskasvatushakemuksia on tullut mutta ei vielä erityisen paljon. Tarvittaessa päiväkoti aloittaa toimintansa, vaikka vain yksi ryhmä olisi täynnä.

Myös työntekijöiden rekrytointi on meneillään. Heitä rekrytoidaan sen mukaan, montako ryhmää päiväkodissa aloittaa. Jos kaikki ryhmät toteutuvat, työntekijöitä on 15–20. Päiväkoti on auki kello 7–17, ja tarvittaessa se voi olla auki kello 6–18.

Norlandia-päiväkoteja on kolmenlaisia: niin sanottuja peruspäiväkoteja, luontopäiväkoteja ja liikuntapäiväkoteja. Eniten on luontopäiväkoteja. Joensuuhun avattavassa Norlandia Intossa on liikuntapedagoginen painotus, mutta myös luonto näkyy toiminnassa paljon.

– Liikuntapedagoginen painotus huomioidaan esimerkiksi päiväkodin sisustuksessa ja välineistössä. Sinne tulee erillinen salitila, ja turhia kieltoja liikunnan suhteen ei ole. Sisätiloissa saa juosta, kun vain on siihen sopivat tossut jalassa, Heikkilä sanoo.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta