play

Kysely: Mitkä asiat tekevät sinulle kodin?

Joensuuhun opintojen perässä muuttaneelle Pauliina Latulle, 28, kodin tuntua luovat muun muassa omat huonekalut ja tärkeät esineet. Myös vuokra-asunto voi tuntua hänen mielestään kodilta.
”Sijainti on tärkeä tekijä kotia ajatellessa, koska onhan se kätevää, jos töihin tai kouluun ei ole pitkä matka. Asun tällä hetkellä solukämpässä, joten tällä hetkellä unelmieni asunto olisi sellainen, jossa olisi erillinen olohuone sekä makuuhuone ja keittiö erikseen. Ei sen unelmien kodin tarvitsisi mikään pramea olla”, Lattu tuumaa.

Joensuuhun opintojen perässä muuttaneelle Pauliina Latulle, 28, kodin tuntua luovat muun muassa omat huonekalut ja tärkeät esineet. Myös vuokra-asunto voi tuntua hänen mielestään kodilta. ”Sijainti on tärkeä tekijä kotia ajatellessa, koska onhan se kätevää, jos töihin tai kouluun ei ole pitkä matka. Asun tällä hetkellä solukämpässä, joten tällä hetkellä unelmieni asunto olisi sellainen, jossa olisi erillinen olohuone sekä makuuhuone ja keittiö erikseen. Ei sen unelmien kodin tarvitsisi mikään pramea olla”, Lattu tuumaa. Kuva: Henri Jumppanen

Henri Jumppanen
Juha Lehtonen, 59, kertoo vastikään vaihtaneensa asumismuotoaan. ”Asuin 30 vuotta omakotitalossa. Myin taloni noin vuosi sitten, ja nyt kotinani toimii kesämökki sekä pieni asunto tässä Joensuun keskustassa.”
Lehtonen asuu talviasuttavassa mökissään ja keskustassa vaihdellen tilanteen mukaan. Etätyöt mahdollistavat hänelle työn tekemisen myös mökillä. Ajatus unelmien kodista mukautuu elämäntilanteen mukaan. 
”Unelmani oli aikoinaan omakotitalo, jossa on kaikki mitä tarvitsee. Nykyisin unelma on, että voi puuhastella mökillä ja sitten kaupungissa on paikka, johon voi tulla vain olemaan.”

Juha Lehtonen, 59, kertoo vastikään vaihtaneensa asumismuotoaan. ”Asuin 30 vuotta omakotitalossa. Myin taloni noin vuosi sitten, ja nyt kotinani toimii kesämökki sekä pieni asunto tässä Joensuun keskustassa.” Lehtonen asuu talviasuttavassa mökissään ja keskustassa vaihdellen tilanteen mukaan. Etätyöt mahdollistavat hänelle työn tekemisen myös mökillä. Ajatus unelmien kodista mukautuu elämäntilanteen mukaan. ”Unelmani oli aikoinaan omakotitalo, jossa on kaikki mitä tarvitsee. Nykyisin unelma on, että voi puuhastella mökillä ja sitten kaupungissa on paikka, johon voi tulla vain olemaan.” Kuva: Henri Jumppanen

Emma Väisäselle, 31, kodin tekevät miellyttävät, kauniit elementit, kuten nätit astiat ja taulut sekä mukavat huonekalut. ”Suuria neliömääriä tärkeämpää minulle on asunnon sijainti – on tärkeää, että pääsen liikkumaan kotoani kätevästi pyörällä paikasta toiseen. Arvostan myös sitä, että pääsen kotoani helposti lenkkeilemään ja luontoon.”

Emma Väisäselle, 31, kodin tekevät miellyttävät, kauniit elementit, kuten nätit astiat ja taulut sekä mukavat huonekalut. ”Suuria neliömääriä tärkeämpää minulle on asunnon sijainti – on tärkeää, että pääsen liikkumaan kotoani kätevästi pyörällä paikasta toiseen. Arvostan myös sitä, että pääsen kotoani helposti lenkkeilemään ja luontoon.” Kuva: Henri Jumppanen

Ilja Bodikov, 22, pohtii kodin käsitettä kahdesta näkökulmasta. ”Materialistisesta näkökulmasta mieleinen kalustus ja sisustus ovat tärkeitä tekijöitä, jotka luovat kodikasta harmoniaa, jossa on hyvä levätä ja tehdä töitä. Viihdyn itse esimerkiksi kodissa, jossa on paljon kirjoja.”
Toinen näkökulma asumiseen on hengellinen. Kotina voi pitää myös muita paikkoja kuin sitä missä asuu. Esimerkiksi kotikirkkoa ja omaa seurakuntaa ihmisineen voi pitää kotina.
”Myös vanhempani sekä monet ystävistäni ovat osa kotiani, vaikka asuvatkin tällä hetkellä toisella puolella Suomea.”

Ilja Bodikov, 22, pohtii kodin käsitettä kahdesta näkökulmasta. ”Materialistisesta näkökulmasta mieleinen kalustus ja sisustus ovat tärkeitä tekijöitä, jotka luovat kodikasta harmoniaa, jossa on hyvä levätä ja tehdä töitä. Viihdyn itse esimerkiksi kodissa, jossa on paljon kirjoja.” Toinen näkökulma asumiseen on hengellinen. Kotina voi pitää myös muita paikkoja kuin sitä missä asuu. Esimerkiksi kotikirkkoa ja omaa seurakuntaa ihmisineen voi pitää kotina. ”Myös vanhempani sekä monet ystävistäni ovat osa kotiani, vaikka asuvatkin tällä hetkellä toisella puolella Suomea.” Kuva: Henri Jumppanen

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta