play

Café Rosén jouluikkuna on kaupungin kaunein

Marina Shalaginova käytti ikkunan koristeluun kolme päivää.

Marina Shalaginova käytti ikkunan koristeluun kolme päivää. Kuva: Laura Määttänen

Laura Määttänen

Café Rosén jouluikkuna oli äänestäjien suosikki Kaupungin kaunein jouluikkuna -kilpailussa. Ääniä annettiin peräti 1089, ja Café Rosé sai niistä 304. Toiseksi tuli sen naapurissa sijaitseva kukkakauppa Leinikki, joka sai 173 ääntä. Kolmanneksi sijoittui Sarustiikka 124 äänellä. Kilpailuun osallistui 13 yritystä, ja jokainen sai ääniä.

Café Rosén yrittäjä Marina Shalaginova iloitsee voitosta ja runsaasta äänimäärästä.

– Kiitos kaikille äänestäneille. Moni asiakas on kehunut ikkunaa ja kertonut äänestäneensä sitä. Ikkunaa on myös valokuvattu paljon. Muutaman kerran olen nähnyt ryhmiä, jotka kiersivät ilmeisesti katsomassa kaikki ikkunat, hän kertoo.

Shalaginova halusi jouluikkunasta sellaisen, josta näkisi heti, että kyseessä on kahvila. Inspiraatiota hän haki muun muassa Pinterestistä.

Ikkunan koristelu vei kolme päivää. Shalaginovan ystävä maalasi ikkunaan lumihiutaleet ja teepannun valkoiseksi. Ikkunassa on noin 300 joulupalloa, joiden kiinnitys vei aikaa. Lisäksi ulkona on havuja, joissa on valot.

– Kiva, että yrityksille järjestettiin tällainen kilpailu. Keskusta, esimerkiksi tori, on nyt muutenkin hyvin kaunis.

Ikkunassa on noin 300 joulupalloa.

Ikkunassa on noin 300 joulupalloa. Kuva: Café Rosé

Ikkuna saa olla jouluisessa asussaan vuodenvaihteeseen asti. Shalaginovalta on jo kyselty, koristeleeko hän jatkossa ikkunan juhlapyhien mukaan. Siitä hän ei vielä ole varma, mutta ainakin ystävänpäivänä luvassa voi olla esimerkiksi sydänteemainen koristelu.

– Iso ikkuna on yritykselle tärkeä.

Kauppakadulla sijaitseva Café Rosé avattiin kesällä runsaat viisi vuotta sitten. Shalaginovan mukaan ensimmäinen vuosi oli vaikea, sen jälkeen yrityksellä on mennyt paremmin. Näin joulun alla kiireitä on riittänyt, sillä kahvilan ohessa konditoriatuotteita tehdään paljon tilauksesta.

– Monilla ihmisillä on kuitenkin nyt tiukkaa, ja sen huomaa kahvilassakin. Ihmisten on pakko säästää, Marina Shalaginova sanoo.

Kaupungin kaunein jouluikkuna -kilpailun järjestivät Kaupunkikeskustayhdistys Virta ja Karjalan Heili. Voittaja saa palkinnoksi ilmoituksen Karjalan Heiliin. Äänestäneiden kesken arvottiin viisi elokuvalippua.

Toiseksi sijoittui kukkakauppa Leinikin ikkuna.

Toiseksi sijoittui kukkakauppa Leinikin ikkuna. Kuva: Kukkakauppa Leinikki

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaupunkikeskustayhdistys Virran toiminnanjohtaja Minna Valonen iloitsee kilpailun suosiosta.

– Olen erityisen iloinen Kaupungin kaunein jouluikkuna -kisaan mukaan lähteneiden yritysten puolesta. Äänestäneitä oli yli tuhat, joten selvästikin tämä kiinnosti kaupunkilaisia. Toivon, että saamme tästä Joensuun kaupunkikeskustaan pysyvän jouluperinteen, joka innostaa entistä useamman kivijalkayrityksen somistamaan liikkeensä joulun juhlakauteen, hän sanoo.

Sarustiikan jouluikkuna äänestettiin kolmanneksi kauneimmaksi.

Sarustiikan jouluikkuna äänestettiin kolmanneksi kauneimmaksi. Kuva: Sarustiikka

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta