play

Tervetuloa tutustumiskierrokselle Usvan, 4, huoneeseen – "Olisi kiva, jos täällä olisi pomppulinna!"

Usva Gavrilov esittelee viime jouluna lahjaksi saamaansa ralliautoa.

Usva Gavrilov esittelee viime jouluna lahjaksi saamaansa ralliautoa. Kuva: Henri Jumppanen

Henri Jumppanen

Vaikka huoneen ovessa on lukuisin huutomerkein tehostettu lappu, jossa lukee ”pojilta kielletty”, Usva Gavrilov, 4, toivottaa minut tervetulleeksi tutustumaan huoneeseensa.

– Kyllä sinä saat tulla tänne. Isosiskot ovat tehneet sen lapun meidän veljiämme varten, vanhempiensa ja kolmen siskon sekä kahden veljen kanssa asuva tyttö kertoo.

Usva jakaa huoneensa kahden siskonsa kanssa. Huoneen esittelykierros alkaa paikasta, jossa ihminen viettää merkittävän osan elämästään, eli sängystä.

– Tässä me nukumme siskojeni kanssa. Minä nukun tässä keskimmäisessä sängyssä, Usva kertoo kiivetessään ketterästi kuin kissa kerrossängyn keskimmäiseen punkkaan.

Huoneen ovessa on varsin selkeä viesti, joka on ensisijaisesti tarkoitettu isoveljille.

Huoneen ovessa on varsin selkeä viesti, joka on ensisijaisesti tarkoitettu isoveljille. Kuva: Henri Jumppanen

Sängyssä on liuta erilaisia isosilmäisiä sekä pörröisiä pehmoleluja, joiden kanssa matkata unien rajattomaan maailmaan. Sängyn seinustaa koristaa pari pientä taulua, ja yläpunkan pohjasta roikkuu koristeellisia palloja.

– Näen täällä ainoastaan kivoja unia, Usva kertoo likistäessään yhtä pehmoleluista syliinsä.

Sitten on leikin aika. Usva Gavrilov esittelee ikkunan alla olevaa Pipsa Possu -keittiötä ja pyytää minua kurkistamaan pienen leikkijääkaapin sisuksiin, josta pilkistää muun muassa huovutettu porkkana. Kun tiedustelen porkkanan maukkautta, vastaus tulee napakasti.

– Sinä olet ihan höpsö – ei se ole oikea, ei sitä voi syödä, minua opastetaan.

– Haluatkos nähdä, mitä joulupukki toi minulle?

Ennen kuin ehdin vastata mitään, on räsymatolle ilmestynyt kauko-ohjattava ralliauto, jota lapsi ohjailee tottuneesti kuin Rovanperän elkein ympäri huonetta.

– Tykkään myös leikkiä muovailuvahalla ja tehdä palapeliä Hillevi-mummon kanssa, kun se käy joskus meillä kylässä. Hillevi on jo aika vanha, ainakin 20-vuotias, hän pohtii ohjaillessaan ralliautoa.

Lipaston laatikosta löytyi hiusharja, jota käyttämällä saa Usva Gavrilovin mukaan silkinpehmeät hiukset.

Lipaston laatikosta löytyi hiusharja, jota käyttämällä saa Usva Gavrilovin mukaan silkinpehmeät hiukset. Kuva: Henri Jumppanen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sitten esittelyvuorossa on pieni kirjahylly, josta Usva nappaa tottuneesti tutun kirjan ja levittää sen auki lattialle. Kyseessä on Jättipäärynä, joka kasvoi talon kokoiseksi.

– Tämä on paras kirja. Tätä isi aina lukee minulle iltaisin.

Kun kirjat ja lelut on laitettu takaisin paikoilleen, minua pyydetään seuraamaan vaatekaappien luona olevalle lipastolle, jonka ylälaatikosta Usva nappaa hiusharjan.

– Tällä kun harjaa hiuksia, niin saa prinsessan kampauksen.

Kun tiedustelen, löytyykö prinsessalle myös mekkoa, ei mene hetkeäkään, kun tyttö kirmaa olohuoneeseen äitinsä luo ja kipittää pian takaisin kimaltelevan, Frozen-elokuvista tutun sinisen mekon kanssa, jonka hän vetää ylleen.

Prinsessamekko päälle ja tanssimaan.

Prinsessamekko päälle ja tanssimaan. Kuva: Henri Jumppanen

– Isosiskot ovat opettaneet tämän minulle, hän kertoo venyttäessään itsensä spagaattiasentoon, jonka jälkeen seuraa liuta vauhdikkaita tanssiliikkeitä.

Vaan millainen on Usvan unelmien huone? Pienin miettimisen jälkeen vastaus tulee kuin karkkikaupan hyllyltä.

– Olisi kiva, jos täällä olisi pomppulinna!

Seuraavaksi minua viedään jo olohuoneeseen tutustumaan siellä sijaitsevaan leikkitelttaan. Usvan huoneen esittelykierros on päättynyt.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta