play

Adventtikonsertti: Erityisesti omaishoitajat voivat heittää arkihuolensa pois

Sanna ja Ville Kivivuori musisoivat lauantaina yhdessä Gabriel Kivivuori Serenon ja Janne Piipposen kanssa.

Sanna ja Ville Kivivuori musisoivat lauantaina yhdessä Gabriel Kivivuori Serenon ja Janne Piipposen kanssa. Kuva: Aimo Salonen

Aimo Salonen

Vietämme valtakunnallista omaishoitajien viikkoa, jonka merkeissä Herättäjä-Yhdistyksen musiikkityö ja Joensuun evankelis-luterilaiset seurakunnat ovat varanneet omaishoitajille 200 käsiohjelmaa järjestämäänsä Arkihuolesi kaikki heitä -konserttiin, joka alkaa Joensuun kirkossa adventin aattona lauantaina 2. joulukuuta kello 15.

Muutkin kuin omaishoitajat toki saavat mennä konserttiin, jossa esiintyvät Gabriel Kivivuori Sereno (laulu), Sanna Kivivuori (viulu), Ville Kivivuori (sello) ja Janne Piipponen (piano ja urut).

Sibelius-Akatemiassa opiskeleva Gabriel Kivivuori oli Helsingissä ja vapaapäiväänsä viettänyt kanttori Piipponen hiihtolenkillä, kun Karjalan Heili tapasi kirkossa Ville ja Sanna Kivivuoren. Luvassa on jouluista musiikkia, mutta onko ohjelmistossa jotain semmoista, joka koskettaa erityisesti omaishoitajia?

Minusta on hienoa, että omaishoitajat otetaan huomioon tällä tavalla ja nostetaan esille, miten tärkeässä roolissa he ovat omien ihmistensä elämässä.
Sanna Kivivuori

– Itse lähden lohtunäkökulmasta. Minusta on hienoa, että omaishoitajat otetaan huomioon tällä tavalla ja nostetaan esille, miten tärkeässä roolissa he ovat omien ihmistensä elämässä, Sanna Kivivuori pohtii.

Ville Kivivuori jatkaa, että musiikin kantava voima ja riemu tuovat helpotusta ja hyvää mieltä.

– Tämä on tosi lämminhenkinen tapahtuma, ja on ihanaa, että pääsemme esiintymään omaishoitajille ja heidän hoidettavilleen. Mehän olemme Sannan kanssa olleet aikoinamme molemmat leskiä, ja se on semmoinen elämänvaihe, jossa ihminen tarvitsee kaikenlaista tukea ja yhteenkuuluvuutta ja tunnetta, että ei jää yksin.

Mahtaako tässä olla syy siihen, että nimenomaan Kivivuoria pyydettiin esiintymään tähän konserttiin?

– Ehkä me ratsastamme vähän tuolla pojan maineella, isä-Kivivuori naurahtaa.

Gabriel Kivivuori Sereno on ollut parina viime vuonna monella tapaa esillä uutisissa. Vuonna 2022 hän voitti Uuno Klami -sävellyskilpailun, ja tänä vuonna hän sijoittui toiseksi Timo Mustakallio -laulukilpailussa.

Adventin aaton konsertti tarjoaa tilaisuuden kuulla nousevaa tähteä hänen kotikaupungissaan. Ville Kivivuoren selloa kuullaan joulukuussa lisäksi Valot tuhannet -joulukonserteissa Juuassa, Joensuussa ja Kontiolahdella yhdessä sopraanojen Talvi-Maaria Turusen ja Henna-Mari Luolamon sekä pianisti Tuomas Turusen kanssa.

Konservatoriolla opettavan Sanna Kivivuoren joulukausi menee omien oppilaiden konserttien järjestelyissä.

Lauantain konsertista Ville Kivivuori nauttii siksikin, että hän pääsee musisoimaan yhdessä poikansa ja vaimonsa kanssa.

– Perhekonsertistahan ei voi puhua, koska koko perhe ei ole mukana, mutta on tosi ihanaa, että on tällainen tapahtuma, jossa soitetaan yhdessä. Se nostaa kokemuksen toisiin sfääreihin.

Koska kaikki ovat musiikin ammattilaisia, nelikolla ei ole suurta tarvetta harjoitella yhdessä tätä konserttia varten.

Jannen kanssa olemme soittaneet yhdessä 35 vuotta, ja Sannan tunnen vielä kauempaa, kun soitimme lapsena samassa orkesterissa.
Ville Kivivuori
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Aika paljon se on sitä, että sovitaan, millä tavalla tehdään tällä kertaa. Jannen kanssa olemme soittaneet yhdessä 35 vuotta, ja Sannan tunnen vielä kauempaa, kun soitimme lapsena samassa orkesterissa.

Mitä adventti merkitsee pariskunnalle?

– Hiljentymistä jouluun, Sanna vastaa.

– Se on lähtölaskenta, jossa hiljennytään kohti joulua. Sitä valmistellaan ja makustellaan, Ville täydentää.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta