play

Pyöräily: Valkoiset menopelit muistuttavat opiskelijakaupungin keväästä

Kampuksella näitä näkee ja kulttuuripaikkojenkin edessä.

Kampuksella näitä näkee ja kulttuuripaikkojenkin edessä. Kuva: Aimo Salonen

Aimo Salonen

Liikkuvathan ne talvellakin, mutta tässä vaiheessa kevättä näky iskee erityisesti silmiin: valkoinen ajopeli on parkkeerattu Kirkkokadulle. Ilta on pimentynyt, sisällä ravintolassa soi musiikki.

Erilaiset kieletkin ravintolassa sorisevat. Liekö joku vaihto-opiskelija ajellut Soropin vuokrapyörällä kuuntelemaan musiikkia.

– Vaihto-opiskelijathan pyöriämme pääosin vuokraa, vahvistaa Panu Pylkkönen, joka esittelee Karjalan Heilille Soropin pyöräkellaria.

– Mehän korjaamme täällä niin omia kuin asiakkaidenkin pyöriä, Pylkkönen esittelee.

Mutta ne kiehtovan näköiset valkoiset pyörät, mitä ne ovat?

– Joensuun entisiä kaupunkipyöriä. Sittenhän meillä on muitakin pyöriä, joita vuokraamme. Pääosin olemme saaneet ne lahjoituksina, Pylkkönen kertoo.

Vappu lähestyy, vaikka tämän viikonlopun lumisateessa sitä ei uskoisikaan. Tuoko kevät lisää vuokrapyöriä kaduille?

Vaihto-opiskelijat vuokraa niitä heti, kun tulevat kaupunkiin, ja sitten he palauttavat niitä, kun lähtevät kaupungista.
Panu Pylkkönen

– Enemmänkin ne vähenevät keväällä. Vaihto-opiskelijat vuokraa niitä heti, kun tulevat kaupunkiin, ja sitten he palauttavat niitä, kun lähtevät kaupungista. Kesäaikaan lomalaiset vuokraavat jonkin verran.

Kiehtova ilmiö tuokin yliopistokaupungissa. Ravintolan eteen parkkeerannut jäi jututtamatta, kun musiikin ja puheensorinan keskellä ei viitsinyt lähteä huhuilemaan, kuka sillä ajaa. Yliopiston pyöräparkista sentään löytyi yksi menopeli kuvattavaksi.

Vappua kohti näyttäisi sää olevan paranemassa. Sähköpostiin tullut tiedote kertoo, että 3.–12. toukokuuta vietetään valtakunnallista Pyöräilyviikkoa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta