play

JoKP:n manageri Jaakko Lipponen pääsee toteuttamaan Kiekkokoplan aikaista unelmaansa

Jaakko Lipposen takana oleva katsomo täyttyy lauantaina, mikäli hyytävä rintama ei sitä ennen saavuta Joensuuta.

Jaakko Lipposen takana oleva katsomo täyttyy lauantaina, mikäli hyytävä rintama ei sitä ennen saavuta Joensuuta. Kuva: Aimo Salonen

Aimo Salonen

Joensuun Kiekko-Poikien manageri Jaakko Lipponen unelmoi tästä jo toimiessaan silloisen kakkosdivisioonaseuran Kiekkokoplan johtotehtävissä: joskus se ulkopeli järjestetään mestistasolla. Nyt unelman toteutuminen on lähellä: säätiedotukset lupaavat hyvää vielä ensi lauantaille, jolloin JoKP kohtaa Jokerit pesäpallostadionin täyden katsomon edessä.

Viikkoa myöhemmin samalle areenalle luistelee vielä Kiekko-Espoo.

– Kova hommahan tässä on ollut kaikilla, niin kaupungilla kuin meillä suunnittelussakin, mutta kyllä siitä on tulossa semmoinen tapahtuma, jota Joensuussa ei ole vielä ollut, Lipponen totesi ennen loppiaista, jolloin pakkanen vielä puri lämpimienkin vaatteiden läpi.

Tiistaina oltiin nollan tuntumassa, kun kaupungin miehet asensivat pleksejä kaukaloon. Katsomossakaan ei enää näkynyt yhtä paljon lunta kuin haastatteluhetkellä, jolloin Lipponen kertoi parikymmenpäisen lumenpudistajajoukon tulosta maanantaisiin talkoisiin.

Pelillisesti Kiekko-Poikien kausi on mennyt ennakoitua paremmin, mutta Outokummussa pelattujen ottelujen yleisömäärät ovat olleet pettymys.

– Aivan älyttömän iso merkityshän näillä molemmilla peleillä on, Lipponen myöntää.

– Taloudellisesti merkitys on iso, kun jo Jokerit-pelistä saadaan 60 000 euron lipputulot plus siihen päälle saadaan mainostulot leditauluista ja muista.

Kiekko-Espookin oli myynyt jo ennen loppiaista noin tuhat lippua.

– Uskon, että monet tekevät ostopäätöksensä Jokerit-pelin ja säätietojen mukaan.

Säätiedot vaihtelevat sivustosta riippuen. Yksi näytti vielä tiistaina lauantaille Joensuuhun kylmimmillään pariakymmentä pakkasastetta, ja keskiviikkona Ylen aamussa kerrottiin viikonloppuna lähestyvästä tosi kylmästä rintamasta. Lipposen seuraama norjalaissivusto on luvannut vielä launtaiksi huomattavasti leudompaa.

Tarvittaessa pidetään lisätaukoja, mutta parikymmentä astetta jos on, ottelu pelataan. Missään kolmenkymmenen asteen pakkasessa ei ruveta pelaamaan.
Jaakko Lipponen

– Koko ajan se on näyttänyt pelipäivälle yhtätoista astetta. Olemme sopineet, että järki päässä mennään. Tarvittaessa pidetään lisätaukoja, mutta parikymmentä astetta jos on, ottelu pelataan. Missään kolmenkymmenen asteen pakkasessa ei ruveta pelaamaan.

Lipponen ennakoi, että vaikka ottelun aikana on tarjolla normaalit virvokkeet, näiden pelien menestystuotteita ovat kuumat juomat ja makkarat.

Tammikuussa 2019 Lipponen oli suunnittelemassa Louhelan ulkojäälle kakkosdivisioonaottelua Warkista vastaan. Tuolloin puhuttiin 700 katsojasta, ja puhetta oli myös sään vaikutuksesta jäähän ja pelin kulkuun.

– Jää on pelistä riippuen joko huonompi tai parempi, mutta aina se on röpelöisempi. Tilanteita tulee enemmän siksi, että kiekko voi hukkua tai pelaaja voi lukea syötön väärin, Kiekkokoplan tuolloinen pelaaja Ville Halonen ennakoi.

Nyt on sarjataso korkeampi ja pelaajien taso parempi, mutta oma elämyksensä nytkin on luvassa.

– Alussa on valoshow’t ja kaikki, mikä peliin liittyy. Me tulemme kaukaloon siltä puolelta, mistä JoMa tulee kesällä superpesisotteluun, ja Jokerit sieltä, mistä JoMan vastustaja tulee, Lipponen kertoo.

Mestiksen jääkiekko-ottelut Mehtimäen pesäpallostadionilla. JoKP–Jokerit lauantaina 13. tammikuuta kello 17 ja JoKP–Kiekko-Espoo lauantaina 20. tammikuuta kello 17. Torstaina 11. tammikuuta Kiekko-Pojat kohtaa Hermeksen Outokummussa kello 18.30.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta