play

Kysely: Mitä joulu sinulle merkitsee?

"Joulu merkitsee rauhoittumista ja laatuaikaa perheen sekä muiden läheisten kanssa. Myös herkuttelu kuuluu jouluun. Joulumieli syntyy jouluisesta musiikista ja pimentyvistä illoista, joiden rauhallisesta tunnelmasta pidän", joensuulainen Mirka Kyllönen, 36, sanoo.

"Joulu merkitsee rauhoittumista ja laatuaikaa perheen sekä muiden läheisten kanssa. Myös herkuttelu kuuluu jouluun. Joulumieli syntyy jouluisesta musiikista ja pimentyvistä illoista, joiden rauhallisesta tunnelmasta pidän", joensuulainen Mirka Kyllönen, 36, sanoo. Kuva: Henri Jumppanen

Henri Jumppanen

Yhdelle joulun tunnelman tuo musiikki, toiselle tuoksut, kolmannelle kiireettömyys. Karjalan Heili kiersi Joensuun joulunavauksessa kysymässä, mistä vastaajien joulutunnelma syntyy ja mitä joulu heille merkitsee.

Kuva: Henri Jumppanen

Anja Imboden-Heiskanen, 76, Joensuu
"Joulu merkitsee hiljentymistä ja joulurauhaa. Joulumieli syntyy iloisista asioista, siitä että kaikilla on hyvä olla."

Kuva: Henri Jumppanen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Elisa Kukkonen, 29, ja Venla Savolainen, 1,5, Joensuu
"Nautimme joulun kiireettömästä tunnelmasta. Joulu merkitsee rauhaa, hyvää ruokaa ja laatuaikaa perheen kanssa."

Kuva: Henri Jumppanen

Miika Piirainen, 26, Joensuu
"Joulun merkitsee rauhoittumista ja kaamosmasennuksen selättämisen aikaa. Läheisten ihmisten kanssa oleminen ja pimeää aikaa valaisevat valot sekä joulun tuoksut tuovat minulle joulumieltä."

Kuva: Henri Jumppanen

Olli Parviainen, 33, Joensuu
"Joulu merkitsee perheen kanssa yhdessä olemista ja lomailua. Joulumieli syntyy kaikesta joulun ympärillä tapahtuvasta, kuten jouluun valmistavasta odotuksesta jouluruokineen ja lauluineen. Joulu ei ole itselleni vain se aatto, vaan jo useampi viikko ennen sitä."

Kuva: Henri Jumppanen

Raimo Juutinen, 66, Joensuu
"Joulu merkitsee rauhoittumista. Jouluun kuuluu hyvä ruoka ja saunominen. Sukulaisten kanssa yhdessä oleminen tuo minulle joulumielen."

Kuva: Henri Jumppanen

Ruska Tuohimaa, 34, Joensuu
"Olen varsinainen jouluihminen. Minulle ja Alma-alpakalle joulu on vuoden kohokohta, jota odotamme jo tammikuusta lähtien. Vietämme ensimmäiset pikkujoulut jo juhannuksena, silloin on puolivälin joulu. Joulukuusi meillä on ollut sisällä lokakuusta saakka. Joulu on perheen, läheisyyden ja rakkauden juhla. Joulumieli syntyy tunnelmoinnista ja siitä, että tekee hyvää myös muille."

Kuva: Henri Jumppanen

Petja Haimila, 34, ja Vinja Haimila, 2, Joensuu
"Joulu merkitsee rauhoittumista perheen ja ystävien kesken. Jouluruuat ja elävä tuli tuovat joulumieltä ja tunnelmaa. Vinja odottaa jo innoissaan joulupukkia ja lahjoja."

Korjattu Tuohimaan haastatteluun, että kuusi tuodaan sisälle lokakuussa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta