play

Perinteikäs huoltoasema sulki ovensa – kulut nousivat liian korkeiksi

Huoltoaseman pihalla toimiii yhä kylmäasema.

Huoltoaseman pihalla toimiii yhä kylmäasema. Kuva: Laura Määttänen

Henri Jumppanen

Kajaanintien varressa Kontiolahdella sijaitseva Samin Bensis sulki ovensa loppuvuonna. Sami ja Hillevi Turunen toimivat huoltoaseman yrittäjinä kymmenen vuoden ajan.

Hillevi Turunen kertoo, että koronavuodet, huoltoasemakulttuurin hiipuminen ja kasvaneet kulut olivat syitä, joiden vuoksi he päättivät luopua aseman pyörittämisestä.

Samin Bensis ehti olla myynnissä kolme vuotta ennen lopettamispäätöstä. Kiinnostusta huoltamoa kohtaan oli, mutta epävakaan maailmantilanteen vuoksi potentiaalisille ostajille ei ole myönnetty pankista riittävää lainaa.

Vaikka Samin Bensiksen ovet ovat kiinni, tontilla toimii Turusten pyörittämä Kutostien Pesula, joka on toiminut tammikuusta saakka ympärivuorokautisena pesulana. Huoltamon pihassa on myös edelleen toiminnassa oleva kylmäasema.

Samin Bensiksen loppuminen päätti yhden vaiheen Turusten elämässä. Myös Hilun paikan yrittäjänä toimiva Hillevi Turunen kertoo huoltoaseman sulkemisen olleen iso muutos heidän elämässään.

– Mutta niin se vain menee, että jokin ovi pitää aina sulkea, että saa muutoksen aikaan. Tilanne oli yksinkertaisesti se, ettei huoltoasemaa kannattanut pitää auki, koska kulut ovat sen verran kovat. Kiinteistö on edelleen meidän omistuksessamme ja myynnissä mutta myös vuokrattavissa, Turunen kertoo.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta