play

Liperin, Outokummun, Pohjois-Karjalan ja Vaara-Karjalan Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä

Osuuspankkien yhdistymisen taustalla ovat etenkin pankkimaailman muutokset.

Osuuspankkien yhdistymisen taustalla ovat etenkin pankkimaailman muutokset. Kuva: Jarno Artika

Laura Määttänen

Liperin, Outokummun, Pohjois-Karjalan ja Vaara-Karjalan Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä. Yhdistyminen voisi toteutua noin vuoden kuluttua keväällä. Kunkin pankin edustajisto päättää asiasta ensi syksynä. Pankit ovat käynnistäneet yhdistymisestä selvitystyön.

– Pankin hallituksen tehtäviin kuuluu huolehtia siitä, että pankki pärjää paitsi nyt niin myös pidemmällä aikavälillä. Hallituksemme on yksimielisesti sitä mieltä, että yhteistyön kautta saavutamme asiakkaan näkökulmasta parhaan lopputuloksen, OP Vaara-Karjalan hallituksen puheenjohtaja Harri Turunen kertoo.

Vaikka jokaisen pankin viime vuoden tulos on hyvä, yhdistymisestä olisi paljon hyötyä. Pankkimaailma on muuttunut paljon, ja maakunnallinen pankki pystyisi pieniä paremmin vastaamaan muun muassa kiristyvään sääntelyyn ja tarjoamaan asiakkaille erityisosaamista esimerkiksi varallisuudenhoidossa ja yrityspalveluissa.

– Myös mahdollisuudet alueemme suurempien yritysten rahoitushankkeiden toteutukseen vahvistuvat, OP Pohjois-Karjalan hallituksen puheenjohtaja Miika Sunikka sanoo.

Konttoriverkostoa tai henkilökuntaa ei ole tarkoitus karsia, mikäli yhdistyminen tapahtuu. Uudella pankilla olisi 13 konttoria ja 162 työntekijää.

Asiakkaita sillä olisi hieman yli 135 000. Asiakkaiden tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina.

Yhdistymistä suunnittelevien pankkien toimialueet ja toimintaperiaatteet ovat hyvin samankaltaisia, ja pankit ovat tehneet yhteistyötä jo aiemmin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta