play

Kauppahalliin kaksi uutta ravintolaa – toinen on erikoistunut ramen-keittoihin

Ville Pietilä (vas.), Petri Maaranen, Kimmo Sirviö, Tam To ja Sauli Rusanen tuovat Joensuuhun kaksi uutta ravintolaa.

Ville Pietilä (vas.), Petri Maaranen, Kimmo Sirviö, Tam To ja Sauli Rusanen tuovat Joensuuhun kaksi uutta ravintolaa. Kuva: PKO

Laura Määttänen

Kauppahalliin avautuu maaliskuun 15. päivä kaksi uutta ravintolaa, Aloha Ramen ja Goodfellas Pasta Bar, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa tiedottaa.

Aloha Ramen tarjoaa nimensä mukaisesti ramen-keittoja ja myös poke bowleja eli kulhoruokia. Ramen-keitot eli japanilaiset nuudelikeitot ovat olleet viime vuosina maailmalla suuri hitti.

Goodfellas Pasta Barin listalla taas on amerikan-italialaisia makuja.

– Idea ravintolasta Joensuussa syntyi Ilosaarirockissa vanhojen joensuulaisten tuttujen kanssa, kuten monella hyvällä idealla on tapana. Mietimme, mitä Joensuusta puuttuu, ja se on ramen-ravintola, kertoo tamperelainen ravintoloitsija Kimmo Sirviö.

Sirviöllä on Tampereella viisi vuotta sitten perustettu Aloha Ramen -ravintola. Hän tuo uudet ravintolat Joensuuhun Petri Maarasen kanssa.

– Mielestäni on järkevää avata samalla kaksi ravintolaa samaan paikkaan, siinä on synergiaa.

Aloha Ramenin keittiömestari Tam To on kotoisin Yhdysvalloista. Hän on asunut muun muassa Hawaijilla, josta Aloha Ramenin annosten twisti on saanut alkunsa.

– Ramenin alkuperää ei kuitenkaan ole unohdettu. Neljä peruselementtiä löytyvät myös Alohan menussa. Makea, hapan, umami ja mausteisuus on huomioitu ruokalistan jokaisessa annoksessa.

Goodfellas Pasta Barin sekä Aloha Ramenin taustajoukoissa vaikuttavat Kimmo Sirviön, Tam Ton ja Petri Maarasen lisäksi Sauli Rusanen ja Ville Pietilä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta