play

Teatteri-Traktori: Epävarmuus Sinkkolan jatkosta ei kahlitse kesänäyttämön 20-vuotisjuhlintaa

Heidi Anttila on juhlanäytelmän Maria ja Tuomas Salopuro Robin Hood.

Heidi Anttila on juhlanäytelmän Maria ja Tuomas Salopuro Robin Hood. Kuva: Tuomas Salopuro

Aimo Salonen

Teatteri-Traktorin Sinkkolan kesänäyttämö valmistautuu 20-vuotisjuhlakesäänsä, johon kuuluu Robin Hood -näytelmän lisäksi muun muassa heinäkuinen juhlakonsertti.

Sinkkolan produktioihin on sävelletty ja sanoitettu paljon musiikkia. Juhlakonsertti 27. heinäkuuta koostuu musiikista vuosien varrelta, tarinoista ja osallistavista osuuksista. Konsertissa esiintyy teatterin näyttelijöistä ja muusikoista koostuva ryhmä.

Joensuun kaupungin nuorisopalvelut vastaa Sinkkolan asukastalosta, kahviosta ja kotieläinpihan toiminnasta. Kesänäyttämöllä toimii teatteri alivuokralaisena. Nyt myös Sinkkolan toiminnot ovat talouttaan sopeuttavan kaupungin tarkastelussa, ja se luo epävarmuutta kesänäyttämönkin ylle. Talouden sopeuttamispaketti on parhaillaan valtuustoryhmien käsittelyssä. Kaupunginvaltuusto päättää siitä 17. kesäkuuta.

Haluamme jo nyt kiittää Joensuun kaupungin kulttuuripalveluita kumppanuudesta ja nuorisopalvelua hyvästä yhteistyöstä ja keskusteluista, joita on käyty avoimesti koko prosessin ajan.
Tomi Kervinen

– Vaikka säästösuunnitelmat eivät kohdistu suoraan teatteriin, vaan enemmän nuorisotalotoimintaan sekä kotieläinpihaan, on niillä suorat välilliset vaikutukset myös kesänäyttämön jatkolle. Mutta haluamme jo nyt kiittää Joensuun kaupungin kulttuuripalveluita kumppanuudesta ja nuorisopalvelua hyvästä yhteistyöstä ja keskusteluista, joita on käyty avoimesti koko prosessin ajan, teatterinjohtaja Tomi Kervinen toteaa Teatteri-Traktorin lähettämässä tiedotteessa.

– Teatteri-Traktori lähtee kesään ilman tietoa Sinkkolaan liittyvistä tulevista päätöksistä, mutta kesään lähdetään ilolla ja kiitollisina menneistä vuosista ja tämän hetken kumppaneista ja tekijöistä. Teatteri toimii useassa eri pisteessä, joista Sinkkolan kesänäyttämö on kiistatta merkittävä. Teatteri-Traktori jatkaa toimintaansa joka tapauksessa.

Teatteri-Traktorin toiminta alkoi 1996, ja kesäteatteritoiminta Sinkkolassa käynnistyi 2004.

Juhlavuoden näytelmä on oma sovitus Robin Hood tarinasta. Esityksen teemat ovat vapaus, ihmisyys ja ilo, maailman tärkeimpiä teemoja, jotka sopivat kaiken ikäisille. Tekijöinä on aiemmilta vuosilta tutut traktorilaiset. Näytelmän lisäksi kesällä on myös vapaapääsyisiä tilaisuuksia koko perheelle toukokuusta elokuun lopulle saakka. Robin Hood on yleisölle ensi-illassa 28. kesäkuuta.

25.5. Sinkkolan avajaiset ovat 25. toukokuuta ja juhlavuoden päätöstilaisuus 24. elokuuta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta