play

Ranta-alue: Kaupunki kaavoittaa ja haluaa tietää, mitä joensuulaiset haluavat Pielisjoen tuntumaan

Oikein tarkkaan kun katsoo, veden partaalta voi löytää pienen asumuksen.

Oikein tarkkaan kun katsoo, veden partaalta voi löytää pienen asumuksen. Kuva: Aimo Salonen

Aimo Salonen

Pielisjoki ja sen ranta-alue herättävät joensuulaisissa intohimoja. Kaavoitusarkkitehti Natalia Musikka vetoaa nyt kaupunkilaisiin, että ihmiset kertoisivat, mitä he haluavat alueelle.

Joensuun kaupunki käynnistää kaavamuutoksen seitsemän puiston ja puiston osan alueella Pielisjoen rannassa. Laaja puistoalue on Ylisoutajan sillan ja Sirkkalan rautatiesillan välissä. Rantapuistojen kaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma on avattu nähtäville, ja samalla käynnistyi kaupunkilaisten laaja kuuleminen.

Rannan puistot ovat Joensuun keskustan helmi ja tärkeitä niin asukkaille kuin kyläilijöille.
Natalia Musikka

– Rannan puistot ovat Joensuun keskustan helmi ja tärkeitä niin asukkaille kuin kyläilijöille. Toivottavasti iso joukko kertoo meille ajatuksistaan puistojen käytölle, Musikka sanoo kaupungin tiedotteessa.

– Missään tapauksessa emme tavoittele puistoalueen täyttämistä rakentamisella vaan haluamme tutkia, voidaanko alueelle ylipäätään rakentaa. Mielessä on ollut lähinnä pienet ravintolat ja palvelut, ei kerrostaloja. Lähtökohtana on, että alue säilyy puistona.

Verkkokysely suomeksi ja englanniksi on avattu osoitteessa joensuu.fi/kyselyt. Vastausaikaa on 20. toukokuuta asti. Paperikyselyn voi täyttää Carelicumissa ja pääkirjastolla.

Kaavatyö käynnistetään, koska puistojen käytöstä erilaisiin tarkoituksiin on ollut kysyntää. Rantapuistoja on kaavoitettu pätkissä ja vanhimmat kaavat ovat 1920-luvulta. Tavoitteena on vahvistaa aluetta korkeatasoisena kohtaamis- ja tapahtumapaikkana ja monipuolistaa sen käyttöä päivittäiseen oleskeluun, virkistykseen, leikkimiseen ja ulkoiluun.

Mielipiteensä pääsee sanomaan matalalla kynnyksellä myös pikakyselylaitteilla. Ne viedään pääkirjastolle sekä peräjälkeen Mukulakadulle ja Perheentalolle, joissa tavoitetaan etenkin lapsiperheitä. Kirjastolla kyselylaite on neljä viikkoa 22.4.–20.5., Mukulakadulla 6. toukokuuta asti ja sen jälkeen Perheentalolla 17. toukokuuta saakka. Myös pikakyselyt ovat kaksikielisiä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta