play

Niklas Nykyri nauttii muutaman päivän Joensuusta ennen liittymistään HIFK:n liigamiehistön harjoituksiin

MM-kisoissa kunnostautunut Niklas Nykyri sai Ville Peltoselta luvan ladata akkujaan viikonloppuun saakka perheen ja kavereiden seurassa Joensuussa.

MM-kisoissa kunnostautunut Niklas Nykyri sai Ville Peltoselta luvan ladata akkujaan viikonloppuun saakka perheen ja kavereiden seurassa Joensuussa. Kuva: Aimo Salonen

Aimo Salonen

Niklas Nykyri, 18-vuotias jääkiekkoilija, bongattiin sunnuntaina joensuulaisesta padelhallista, ja heti maanantaiaamuna hänet napattiin Karjalan Heilin haastatteluun. HIFK:n liigajoukkueen ensi kauden harjoituskausi alkoi tuolloin pyörätestillä, mutta päävalmentaja Ville Peltonen oli antanut Jokipoikien kasvatille luvan liittyä ryhmään vasta tulevana maanantaina.

– Pitkä kausi kun on takana ja MM-kisatkin, on mukava päästä käymään välillä kotona. Viimeksi olin täällä tammikuussa, Nykyri jutteli.

Suomen U18-joukkue joutui pettymään omissa MM-kisoissaan, kun kesäloma alkoi Ruotsille kärsitystä puolivälieräottelusta, mutta puolustaja Nykyri keräsi otteistaan kehuja. Nyt on aika ladata muutaman päivä akkuja, ennen kuin edessä on uusi harjoituskausi.

Kesä menee HIFK:n liigamiehistön harjoituksissa, mutta mikä mahtaa olla pelipaikka syksyllä, kun uusi kausi alkaa? Vaihtoehtoja voivat olla paikan nappaaminen miesten liigajoukkueesta ainakin joissakin otteluissa, jatkaminen HIFK:n U20-joukkueessa tai totuttautuminen miesten peleihin Mestiksessä.

Miesten pelejä haluttaisiin, mutta ei minulla ole kiire sinne miesten peleihin istumaan penkillä. Tärkeintä on, että saa pelata paljon ja kehittyä ja nauttia siitä.
Niklas Nykyri

– Onhan tämä haastava hissivaihe, jos mennään joukkueesta toiseen edestakaisin, Nykyri toteaa.

– Miesten pelejä kuitenkin haluttaisiin, mutta ei minulla ole kiire sinne miesten peleihin istumaan penkillä. Tärkeintä on, että saa pelata paljon ja kehittyä ja nauttia siitä.

Miltä kuulostaisi pelikokemuksen hakeminen Joensuun Kiekko-Poikien mestismiehistöstä?

– Ei se pois suljettu vaihtoehto ole, kun tulee uusi hallikin. Jossain vaiheessa se on varmasti mielessä, jos näyttää siltä, että peli kulkee A:ssa. Kyllä kotipaikkakunnalle olisi hienoa päästä pelaamaan.

Nykyri sai Jokipojissa kiekko-oppinsa ja jätti Joensuun 15-vuotiaana, jolloin oli aika lähteä kehittymään suurempaan organisaatioon. Monesta muusta pääkaupunkiseudun ulkopuolisesta lahjakkuudesta poiketen hän suuntasi Helsinkiin. Kauden 2021–22 hän aloitti HIFK:n U16-joukkueessa ja pääsi myös maajoukkueympyröihin.

Loukkaantuminen kuitenkin pilasi kauden, ja seuraavana kautena hän oli Rauman Lukon organisaatiossa, kunnes syksyllä 2023 oli aika palata HIFK:iin. Onnistunut kausi toi myös paluun maajoukkueeseen

Palataan kuitenkin syksyyn 2021: miltä tuntui muuttaa yksin Helsinkiin?

– Sitä helpotti se, että vielä siinä vaiheessa menin asumaan Ylösen Juhan (entinen huippukiekkoilija, nykyinen pelaaja-agentti) luokse, Nykyri vastaa.

– Vähän se muutto mietitytti, mutta äkkiä siihen tottui ja tyytyväinen olen, että läksin. HIFK:n kopissa olin ehkä aluksi hiljainen, mutta yhden kaverin tunsin entuudestaan, ja tosi hyvin otti jengi maalaispojan vastaan.

Tuossa vaiheessa muutkin huipulle pyrkivät pienten seurojen kiekkojuniorit hakevat paikkaa suuremmista ympyröistä.

– Meidän Jokipoika-ikäluokasta taitaa olla viisi pelaajaa nyt jossain isommassa organisaatiossa, Nykyri miettii.

Yksi heistä on Anton Kettunen, joka muutti Lahteen syksyksi 2022 ja alkoi pelata SM-sarjaa Pelicansin U18-joukkueessa. Tänä keväänä entiset jokipojat pääsivät taas samaan joukkueeseen, kun myös Kettunen valittiin Suomen MM-ryhmään.

 Olihan se hieno hetki varmasti meille molemmille, että kaksi Jokipoika-kasvattia pääsi pelaamaan MM-kisoja. Yhteistä taustaa löytyy paljonkin.
Niklas Nykyri
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Olihan se hieno hetki varmasti meille molemmille, että kaksi Jokipoika-kasvattia pääsi pelaamaan MM-kisoja. Yhteistä taustaa löytyy paljonkin, Nykyri toteaa.

– Pikkupoikana pelattiin yhdessä pihapelejä. Asuttiin lähekkäin Marjalassa, pelattiin samoissa joukkueissa ja hänen isänsä valmensi meitä, kuljettiin samoilla kyydeillä, pelattiin samoissa joukkueissa futista, harrastettiin samoissa porukoissa yleisurheilua ja oltiin yläasteella samalla luokallakin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta