play

Keskisuomalainen ostaa Karjalaisen, Karjalan Heilin ja paikallislehdet

Laura Määttänen

Keskisuomalainen Oyj ostaa PunaMusta Median medialiiketoiminnan. Näin ollen omistajaa vaihtavat Karjalainen, Karjalan Heili ja paikallislehdet Ylä-Karjala, Lieksan Lehti, Pogostan Sanomat, Pielisjokiseutu, Outokummun Seutu ja Parikkalan-Rautjärven Sanomat.

Osakekauppojen velaton kauppahinta on 8,5 miljoonaa euroa. Kaupan ehtona on Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntä. Kaupan arvioidaan toteutuvan tämän vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Kiinteistöt eivät kuulu kauppaan, vaan Keskisuomalainen vuokraa tiloja PunaMusta Medialta.

PunaMusta Media solmii Keskisuomalaisen kanssa alihankintasopimukset sanomalehtipainamisesta kolmen vuoden ajaksi ja sivunvalmistuksesta yhdeksän kuukauden ajaksi.

Kauppaa on käyty myös toiseen suuntaan. PunaMusta Media -konsernin tytäryhtiö PunaMusta Oy osti Keskisuomalaiselta arkki- ja digipainopalveluihin erikoistuneen Lehtisepät Oy:n arkkipainoliiketoiminnan.

Arkkipainoliiketoiminnan kauppahinta on 750 000 euroa. Liiketoimintaan kuuluvat 27 työntekijää siirtyvät PunaMusta Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta