play

Vappu 2024: Forstikastetta seuraa nyt teekkarikaste, jonka tekotapa paljastuu vasta Ilosaaressa

Tämä tyylinäyte nähtiin vapun 2022 forstikasteessa.

Tämä tyylinäyte nähtiin vapun 2022 forstikasteessa. Kuva: Niko Jouhkimainen

Aimo Salonen

Joensuun vappuun on perinteisesti kuulunut metsäylioppilaiden forstikaste Ilosaaressa. Tänä vuonna perinne täydentyy teekkareiden kasteella heti forstikasteen jälkeen.

– Olemme olleet yhteyksissä metsäylioppilaisiin ja sopineet heidän kanssaan käytännön periaatteista. Kunnioitamme heidän perinteitään. Emme ole tulossa kilpailemaan heidän kanssaan, vaan luomme siihen jatkoksi uutta perinnettä, Kestävien teknologioiden kilta SusTek ry:n puheenjohtaja Wilma Heikkinen kertoo.

Forstikasteessa metsäylioppilaat kävelevät Ilosaaren laguuniin tukkia pitkin. Tampereella teekkarit on perinteisesti nostettu nosturiin kiinnitetyssä korissa Tammerkoskeen.

Millainen on Joensuun teekkarikaste?

Haluamme näyttää vasta paikan päällä, millainen siitä kasteesta tulee.
Wilma Heikkinen

– Emme ole halunneet paljastaa sitä kenellekään. Haluamme näyttää vasta paikan päällä, millainen siitä kasteesta tulee, Heikkinen sanoo.

Heikkisen mukaan ensimmäinen teekkarikaste oli Tampereella vuonna 1966. Sittemmin perinnettä on luotu myös Lappeenrantaan, Ouluun ja Vaasaan. Joensuussa ensimmäiset fotoniikan ja kestävien teknologioiden koulutusohjelmien opiskelijat aloittivat viime syksynä.

Itä-Suomen ylioppilaskunnan oppilaskunnan vapputapahtuma Ilosaaressa alkaa tiistaina 30. huhtikuuta kello 16 forstikasteella. Teekkarikasteen alkamisajaksi on arvioitu kello 16.15.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta