play

Karjalan Heili näyttää Suomen suven avauksen suorana verkossa

Suven avaus on järjestetty Joensuussa vuodesta 1985. Kuva vuodelta 2023.

Suven avaus on järjestetty Joensuussa vuodesta 1985. Kuva vuodelta 2023. Kuva: Mikko Makkonen

Laura Määttänen

Suomen suven avausta voi tänä vuonna seurata myös Karjalan Heilin verkkosivuilta. Tapahtuma alkaa Laulurinteellä perjantaina 31. toukokuuta kello 18 ja suora lähetys verkossa kello 17.55.

Suven avauksessa esiintyy 6 000 alakoululaisen suurkuoro. Tilaisuuden juontavat ensimmäistä kertaa oppilaat ilman opettajaa. Pestin ovat saaneet kuudesluokkalaiset Ella Hirvonen ja Janna Kettunen Karhunmäen koulusta.

– Suven avauksen teemana on tänä vuonna Yhdessä eteenpäin. Se peräänkuuluttaa positiivisuuden voimaa maailman myllerryksen keskellä, kertoo Suven avauksen suunnitteluryhmän vetäjä, Karhunmäen koulun rehtori Timo Nykänen.

Tapahtuman kappaleiden säestyksestä ja orkesteriesityksistä vastaa Joensuun puhallinorkesteri täydennettynä Joensuun kaupunginorkesterin muusikoilla. Kapellimestari on Mika Hirvonen.

Suven avauksessa esiintyvät myös Pohjois-Karjalasta lähtöisin olevat Voice of Finland -tähdet Eemeli ja Aleksi Nissi. Suurkuoron kanssa he esittävät Pidä huolta -kappaleen, ja lisäksi he laulavat soolonumeron.

Suurkuoron laulujen lisäksi Niittylahden koulun oppilaat lukevat Suomen suven avauksen, ja myös orkesteri esittää oman numeronsa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta