play

Kuudennen ravintola Pepen alku on ollut vilkas – "Myös kahvila-asiakkaita on ollut yllättävän paljon"

Metropolin lounasravintolan alku on ollut hyvä, kertovat Kristofer (vas.) ja Mikko Korhonen. Nimensä ravintola Pepe sai perheen Pepe-nimiseltä coton de tuléar -rotuiselta koiralta.

Metropolin lounasravintolan alku on ollut hyvä, kertovat Kristofer (vas.) ja Mikko Korhonen. Nimensä ravintola Pepe sai perheen Pepe-nimiseltä coton de tuléar -rotuiselta koiralta. Kuva: Laura Määttänen

Laura Määttänen

Ravintola Pepen kuudes lounasravintola avautui Joensuun keskustassa huhtikuun puolivälissä. 10 vuotta sitten ensimmäinen Pepe avautui Kauppakadun toiseen päähän Citymarketin yhteyteen.

– Täällä päässä Kauppakatua on enemmän yrityksiä kuin toisessa, joten lounaan syöjiäkin on paljon. Vilkasta on ollut, ja moni on sanonut odottaneensa meitä takaisin keskustaan, toimitusjohtaja Mikko Korhonen kertoo.

Avajaisissa asiakkaille jaettiin sata ämpäriä, joiden sisällä oli Pepen ruisleipää. Ne menivät aamupäivällä.

– Lounaan lisäksi myös kahvila-asiakkaita on ollut yllättävän paljon, markkinointi- ja viestintäjohtaja Kristofer Korhonen sanoo.

– Bebe-leivokset ovat menneet heti, kun ne on saatu vitriiniin, Mikko Korhonen jatkaa.

Pepellä on keskustan ravintolan lisäksi ravintolat Joensuun oikeus- ja poliisitalossa, Metlalla, Mantsisen ja Abloyn tehtailla sekä Punamustalla Noljakassa. Keskustan ravintolassa on kolme työntekijää, yhteensä heitä on 25.

Koko Korhosen perhe on mukana yrityksessä, äiti Annen vastuulla ovat henkilöstöasiat, ja tytär Aleksandra vastaa ravintoloiden operatiivisesta toiminnasta, muun muassa raaka-aineiden tilauksista ja lounaslistoista.

Kristofer Korhosen näpeissä ovat ravintoloiden markkinointi ja näkyvyys.

– Meidän vahvuutemme on, että perheessämme on monenlaista osaamista. Isä on ollut alalla pitkään, ja me siskon kanssa tuomme tekemiseen modernimpaa otetta, hän sanoo.

Uudessa ravintolassa on 80 asiakaspaikkaa.

Uudessa ravintolassa on 80 asiakaspaikkaa. Kuva: Laura Määttänen

Kristofer Korhonen on oman yrityksensä kautta luonut lounastaja.fi-verkkopalvelun. Palvelun avulla ravintolassa voidaan suunnitella lounaslista suoraan verkossa ja jakaa se eri kanaviin. Idea syntyi ravintola Pepessä.

– Isä lähetti minulle Wordilla lounaslistan, joka minun piti laittaa internetiin, ja aloin miettiä, olisiko siihen jotain parempaa ratkaisua, Kristofer Korhonen kertoo.

Lounastajalla on nyt hieman alle sata asiakasta ympäri maata.

– Haaveilen, että saisimme mukaan 3 000 suomalaisravintolaa, mutta ravintola-alan murros on hankaloittanut laajentumista.

Korhoset uskovat kotiruoan voimaan. Esimerkiksi muikut ja lihapullat ovat suosittuja. Kilpailu lounasasiakkaista on tiukkaa, mutta Kristofer Korhonen uskoo, että asiakkaat kaipaavat vaihtelua. Lounas on myös sosiaalinen tapahtuma.

– Moni on osan viikosta etätöissä, ja sitten kun tullaan työpaikalle, halutaan käydä lounastamassa jossain, hän toteaa.

Vuosien aikana lounaspöytien tarjonta on laajentunut. Pepessäkin oli aluksi tarjolla yksi tai kaksi lounasvaihtoehtoa, nyt lämpimiä ruokia on neljä erilaista.

Lämpimät kasvikset ovat tulleet lounaspöytään jäädäkseen.
Mikko Korhonen
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Kasvisruokailijat ovat lisääntyneet ja vaatimukset kasvaneet. Moni on lisännyt kasviksia lounaalleen, ja lämpimät kasvikset ovat tulleet lounaspöytään jäädäkseen, Mikko Korhonen listaa.

Keskustan Pepestä saa myös kermapirtelöitä, joiden valmistaminen on ollut Mikko Korhosen haave. Lapsena hän asui Karsikossa, ja aina kaupungilla käydessään perhe nautti pirtelöt Meijerin baarissa. Pirtelö oli tehty kermasta, voista ja vanhan ajan vaniljajäätelöstä, ja samanlaisia Korhonen haluaa nyt tarjota asiakkaille.

Mikko Korhosen ura ruoan parissa on pitkä ja monipuolinen. Hän on työskennellyt muun muassa Kuopion Rivolissa, Helsingin päärautatieasemalla, Olavinlinnassa ja Espoon Ikeassa. Joensuussa työpaikkoja ovat olleet esimerkiksi Kimmel, Amica ja Sodexo.

Lounasravintoloita on nyt kuusi, joten joko olisi iltaravintolan vuoro?

– Ainahan haaveita on, mutta nyt on kiva, kun illat jäävät vapaaksi. Hyvä konjakki-viskibaari voisi olla mukava, ja joskus olemme miettineet kasariravintolaa. Iltahomma vain on hyvin haasteellista, ja yrittäjä on siinä aina kiinni, Mikko Korhonen miettii.

– Hotellibisnes on aina kiinnostanut minua, ja sitä olisi kiva kokeilla joskus. Verkot ovat vedessä koko ajan, katsotaan, jos sattuu jotain jäämään niihin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta