play

Mielipide: Jäitä hattuun, Joensuu!

Karjalan Heili

Joensuun säästökohteissa tapetilla ovat niin päiväkodit, koulut, kirjastot kuin uimahallit. Juuri ne palvelut, jotka ovat tarpeellisia kaupungin asukkaille, rahoittajille.

Koulutus- ja nuorisojohtaja Aatu Mustonen totesi Karjalaisessa 21.2.2024 Sinkkolan eläinpuistosta luopumisen perusteluksi, että Sinkkola ei ole kaupungin ydintoimintaa. Miten ovat edellä mainitsemani palvelut? Käsittääkseni ne ovat juuri sitä ydintoimintaa.

Joensuu on satsannut valtavia määriä jäähalliin. Se palvelee ennen kaikkea kilpaurheilua, johon panostaminen ei ole minkään kunnan ydintoimintaa.

Kaupunki luopuu omista toimitiloistaan ja muuttaa vuokralle. Maksaa kalliisti tästä ”muutoksesta”.

Suunnitelmissa on, että Rantakylän uimahalli suljetaan ja Mehtimäelle rakennetaan iso uimahalli. Se on järjetön idea. Emme tarvitse kansallisia ja kansainvälisiä uimakilpailuja palvelevia halleja. Tarvitsemme vähintään kaksi uimahallia, jotka tarjoavat mahdollisuuden kaikille joensuulaisille nauttia vesiliikunnasta. Kilpailuissa voi tehdä yhteistyötä vaikkapa Kuopion kanssa.

Jättihallin rakentaminen Mehtimäelle on muutoinkin ”epäilyttävää”. Miten järjestetään paikoitusalue? Nykyiset paikoitustilat eivät tule riittämään. Miten huolehditaan, että liikuntarajoitteiset ja -esteiset pääsevät uimahalliin?

Kirjastojen lakkauttaminen on järjetöntä. Lakkauttamisen myötä häviäisivät myös lehtien lukusalit. Kirjastoautot eivät korvaa mitenkään. Monien lukuharrastus loppuu, mikäli kirjastojen ovet suljetaan.

Jäitä hattuun, Joensuu! Kaikkien kaupunkilaisten pitää saada palveluja yhdenvertaisesti. Myös liitoskunnissa. Keskitytään nyt vain ydintoimintaan.

Tarja Partanen

Kiihtelysvaara

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta