play

Kolumni: Jokainen matka luo oman tarinansa

Aimo Salonen

Näitä rivejä kirjoittaessa mielessä pyörii U18-nuorten MM-kisoissa kunnostautuneen Jokipoika-kasvatti Niklas Nykyrin haastattelu.

Nuori puolustaja sai päävalmentaja Ville Peltoselta luvan lomailla Joensuussa vielä tämän viikon, vaikka HIFK:n liigamiehistö virittelikin jo pyörätestillä uutta harjoituskautta samaan aikaan, kun Karjalan Heili haastatteli Joensuussa nuorta puolustajaa, joka harjoittelee tulevan kesän liigajoukkueen mukana.

Syksy näyttää, missä joukkueessa ja sarjassa 18-vuotias Nykyri ensi kaudella pelaa. Nykyri itse puhui haastattelussa hissivaiheesta, jossa kauden aikana saatetaan mennä edestakaisin joukkueesta toiseen, kun nuoret pelaajat hakevat mahdollisimman tasokkaita pelejä ja joukkueet joutuvat muokkaamaan kokoonpanojaan.

Yksi vaihtoehto on Mestis, pääosin nuorten pelaajien sarja, jonka tuorein mestari on Iisalmen Peli-Karhut.

– On ollut huikee joukkue ja huikee matka, IPK:n päävalmentaja Marko Tuomainen totesi loppuottelusarjan ratkettua MTV Katsomon haastattelussa.

Matka. Sehän jokaisella joukkueella on jokaisen kauden alussa edessään – toisilla parempi, toisilla huonompi.
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Matka. Sehän jokaisella joukkueella on jokaisen kauden alussa edessään – toisilla parempi, toisilla huonompi. Alussa on eri tahoilta koottu, yhteen kokoontuva porukka, jossa jotkut tuntevat entuudestaan toisensa, jotkut eivät. Kun yhteinen kausi on ohi, käydään viimeisen kerran porukalla saunassa ja jatketaan matkaa kohti uusia haasteita.

Matkan onnistuminen riippuu siitä, mitä harjoituksissa ja muissa yhteisissä kokemuksissa, bussimatkoillakin, tapahtuu, ja kuinka hyvin onnistutaan hitsautumaan yhteen, mutta yhdessä se matka tehdään ja jokainen matka synnyttää oman tarinansa.

On ollut huikee joukkue ja huikee matka.

Marko Tuomaisen sanat pyörivät päässä, kun Kuningas Ubun viimeinen esitys täyden katsomon edessä oli huhtikuun lopussa ohi ja katselin pukuhuoneessa kasvoja, joista jotkut olin tuntenut jo entuudestaan ja monet näin ensimmäisen kerran vasta joulukuussa, kun harrastajanäyttelijäurani erikoisimman tuotannon työryhmä kokoontui ensimmäisen kerran yhteen.

Tuskaa meidänkin harjoituskauteen mahtui, mutta jumprahuiti, me tehtiin se. Tunnelma oli samaan aikaan tyhjä ja haikea, kun viimeisen esityksen jälkeen annoin katseen kiertää kasvoissa, joista joitakin en välttämättä enää näe tämän kevään jälkeen.

Ja mikä on tarinan opetus?

En kyllä tiedä, kunhan kerroin. Ehkä hain jotain semmoista, että loppujen lopuksi huippu-urheilijoiden ja tavallisten talliaisten elämät eivät ole hirveän kaukana toisistaan.

Kannattaa ottaa kaikki irti matkoista ja matkakumppaneista ja tarinoista, joita yhdessä rakennamme.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta