Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Levy: Ilja Teppo kavereineen starttaa Joensuusta reissuille tekemään Onnen osakkeita -levyä tutuksi yleisölle

Ilja Tepon keikkasyksy käynnistyy tulevana viikonloppuna kotinurkilta. Perjantaina esiinnytään Utran Uittotuvalla ja lauantaina Kimmelissä. Ilja Tepon keikkasyksy käynnistyy tulevana viikonloppuna kotinurkilta. Perjantaina esiinnytään Utran Uittotuvalla ja lauantaina Kimmelissä.

Puudeli on tullut tänä syksynä tutuksi. Lauluntekijä Ilja Tepon uutuus on soinut radioissa, ja videoversio on saanut suosiota sosiaalisessa mediassa.

– Yllättävän hyvin se on ollut esillä. Jatkon kannalta on tärkeää, että Radio Suomi otti sen soittoon, Teppo sanoo.

Jatkoa seuraa tulevana perjantaina, kun kymmenen laulua sisältävän Onnen osakkeita -levyn kappaleita aletaan tehdä yleisölle tutuksi 21. marraskuuta Utran Uittotuvalla. Seuraavana päivänä on keikka Kimmelissä, ja siitä alkaa syksy, jolle Teppo on merkinnyt kalenteriinsa yhteensä 24 keikkaa, joista 18 on yhdessä Sampsa Asikaisen, Pertti Fellerin, Tero Hyttisen, Ville Karjalaisen ja Tommi Ilosen muodostaman bändin kanssa.

– Avoimia noista on puolet. Teemme edelleen paljon yksityiskeikkoja Savo-Karjalan alueella, Teppo kertoo.

 

Teppo sanoo, että koko ajan yritetään saada mukaan uusia kaupunkeja.

– Etelä-Suomi ja Helsinki ovat ihan selkeästi haaste. Siellä kun ollaan tehty keikkoja, on tullut tunne, että sinne voisi saada jalansijaa.

Syksyyn kuuluu keikka maineikkaassa helsinkiläisessä ravintola Juttutuvassa, jonka tyyppisissä paikoissa Teppo esiintyy mielellään.

– Emme ehkä hae niinkään pubeja kuin paikkoja, joihin ihmiset voivat tulla kuuntelemaan musiikkia. Konserttipaikkoja ollaan mietitty myös, mutta niihin menemistä pitää suunnitella tarkemmin.

 

Syksyllä 2021 Tepon veljeksiin Iljaan ja Johannekseen personoitunut Kaukolasipartio teki viimeisen keikkansa. Ilja Teppo tunsi kasvaneensa tekemään musiikkia, joka ei välttämättä enää sopinut bilebändille.

– Minähän tykkään esiintyä livenä, ja mulla on valmiina yleisö, jolla on omat odotuksensa, kun minut tilataan keikalle. En minä siitä halua poiskaan hypätä, mutta ehkä haluan tuoda pienin askelin esille myös vakavampaa puoltani, Teppo sanoo.

Puudeli on mainio esimerkki laulusta, josta ihmiset löytävät samaistuttavaa biisin kepeydestä huolimatta.

– Onhan meillä kotona koira, ja ehkä siinä on pientä todellisuuspohjaa, mutta enemmän se teksti pohjautuu aika tyypilliseenkin lauluntekijän tapaan tarkkailla, mitä semmoista ympäristössä on tapahtunut, jota voi yleistää, ja johon voi samaistua.

 

Uuden levyn kymmenen kappaletta eivät muodosta mitään temaattista kokonaisuutta.

– Levy koostuu monesta pienestä kokonaisuudesta, Teppo pohtii.

– Siellä on osioita, joiden tunnelmasta ehkä tulee mieleen tietyt tekijät, vaikkapa Leevi and the Leavingsin. Jotkut laulelmat saattavat viedä oman isäni (Jaakko Teppo) tyyliin. Sitten siellä on jotain vielä vanhempaa. Varmaan siellä on kuultavissa, keitä omat esikuvani ovat.

 

Teppo on mukana tuottamassa Utran uuden teatterin ensi kesänkin esitystä, josta on tässä vaiheessa uutisoitavissa kaksi näyttelijänimeä: Tume Uusitalo sekä Antti Tuomas Heikkinen, joka piti saada Utraan jo siksi, että hänen ja Utran käsikirjoittajan Antti Heikkisen nimien samankaltaisuudesta on väännetty monta vitsiä.

Enempää Teppo ei tässä vaiheessa voi ensi kesän näytelmästä kertoa, koska kaikki keskittyminen on nyt uudessa levyssä ja keikkasyksyssä.

– Ainakaan minulla ei ole tilaa luoda mitään uutta, jos ympärillä on hirveä härdelli. Joulukuun puolestavälistä jään lomalle ja otan itselleni pari kuukautta aikaa kirjoitella ja ideoida uutta ja kuunnella musiikkia.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä