Julkaistu    |  Päivitetty 

Torilavalla järjestetään sunnuntaina 2. lokakuuta Yhdessä-konsertti Ukrainan tueksi

Torilavalla järjestetään sunnuntaina 2. lokakuuta Yhdessä-konsertti Ukrainan tueksi Hanna-Mari Lappalainen

Sunnuntaina 2. lokakuuta kello 14 Joensuun Kauppatorin lavalla järjestetään Yhdessä-konsertti Ukrainan tueksi. Konsertti syntyy vapaaehtoisvoimin.

– Joensuu on kaikkien joensuulaisten yhteinen kaupunki, muistuttaa Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virran toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen, joka on mukana järjestämässä konserttia. Konsertti on Kolehmaisen mukaan tuen osoituksen lisäksi viesti siitä, että sotaa ei saa Joensuussakaan unohtaa, vaikka se on jatkunut jo yli seitsemän kuukautta.

– Päätimme konsertin nimeksi ja teemaksi ”Yhdessä”, koska haluamme kulkea sodasta kärsivien rinnalla. Erityisen iloinen olen, että torilavalle saadaan suomalaisten esiintyjien rinnalle ukrainalaisia ryhmiä. Konsertissa voimme aidosti jakaa heidän tuntojaan, Kolehmainen kiteyttää.

Liperiläinen Virpi Eronen laulaa tapahtumassa Jäähyväiset aseille, ja joensuulainen laulaja-näyttelijä Regina Launivuo esittää tapahtumassa omaa musiikkiaan. Seurakunnan Arepa-kuoroa luotsaa Janne Piipponen, ja ohjelmassa on esimerkiksi koskettava Hiljainen tienoo. Yliopiston Joy-kuoroa johtaa Matti Makkonen.

Ukrainalainen laulaja Anastasiia Motkina laulaa I am Ukraine -kappaleen. Hänen lisäkseen mukana on eri ukrainalaisia kokoonpanoja.

Noin tunnin mittainen tilaisuus päätetään Finlandiaan ja Ukrainan kansallislauluun.

Konserttitilaisuuden juontaa suomeksi Helena Hulmi ja ukrainaksi Oxana Ahroy. Yleisö pääsee sijoittumaan konsertin aikana joko torille tai kävelykadulle kauppahallin rakennustöistä riippuen.

Kaikki esiintyjät ja toimijat ovat mukana tapahtumassa talkooperiaatteella. Karelian Martat tarjoavat paikan päällä kuumaa mehua, jonka lahjoittaa Pohjois-Karjalan Martat. Paikalliset leipomot lahjoittavat satoja karjalanpiirakoita jaettavaksi ilmaiseksi tapahtumassa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä