Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna-Mari Lappalainen

Tapahtumat: Ikäihmisten terveyspäivässä puhutaan turvallisuudesta

Ikäihmiset pääsevät osallistumaan taukojumppaan tämänkin vuoden terveyspäivässä. Kuva vuoden 2016 tapahtumasta. Ikäihmiset pääsevät osallistumaan taukojumppaan tämänkin vuoden terveyspäivässä. Kuva vuoden 2016 tapahtumasta.

Suomen Seniorikodit ry ja Pohjois-Karjalan Liikunta ry järjestävät Joensuun areenassa ikäihmisten terveyspäivän tiistaina 11. lokakuuta.

Tapahtuma järjestetään nyt kymmenettä kertaa. Terveyspäivän pääteema on tänä vuonna turvallisuus, mikä näkyy ohjelmassa monin tavoin.

– Aiempina vuosina tapahtumassa on käsitelty esimerkiksi liikenneturvallisuutta ja pyöräilyä, joten tämä on nyt tavallaan samaa jatkumoa, kertoo Pokalin aikuisliikunnan kehittäjä Katri Hirvonen.

Terveyspäivään saapuu puhumaan muun muassa Pohjois-Karjalan rajavartioston komentaja Marko Turunen.

– Lisäksi Maanpuolustuskoulutusyhdistyksestä saapuu puhujia, jotka kertovat nykyisestä maailmantilanteesta ja sen vaikutuksista meihin, Hirvonen kertoo.

Turvallisuus valikoitui tapahtuman pääteemaksi ajankohtaisuutensa vuoksi.

– Turvallisuus puhuttaa nyt luultavasti kohderyhmäämme paljon, ja esimerkiksi sodasta ja lamasta voi olla hyvin omakohtaista tai läheltä nähtyä kokemusta.

 

Ikäihmisten terveyspäivässä käsitellään myös hyvinvointialuetta: tilaisuuteen saapuu puhumaan Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen kumppanuuspäällikkö Maarita Mannelin, joka kertoo muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuun siirtymisestä vuodenvaihteessa hyvinvointialueille.

– Mannelin avaa hieman sitä, mikä kaikki muuttuu, vai muuttuuko mikään, Katri Hirvonen kertoo.

Paikalla on myös lukuisia järjestöjä ja yhdistyksiä esittelemässä toimintaansa. Taukoliikunnasta puolestaan vastaa Joensuun kaupungin hikoiluagentti Mari-Ann Nykänen, ja areenan ylätasanteella kävijöitä viihdyttää livebändi tanssilavoineen.

– Lavalla järjestetään myös ohjattua tanssia. Meillä oli tanssia ja livemusiikkia edellisessäkin tapahtumassa, ja siitä tykättiin tosi paljon, Hirvonen kertoo.

Edellisessä tapahtumassa vuonna 2019 vieraili 1 550 kävijää, ja samoja lukuja toivotaan Hirvosen mukaan nytkin.

– Ainakin yhdistyksiä ja järjestöjä on ilmoittautunut mukaan jo nelisenkymmentä, mikä on tosi hyvä määrä. Monesta suunnasta on tullut palautetta, että on kiva, kun järjestämme terveyspäivän taas tänä vuonna.

 

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä