Julkaistu    |  Päivitetty 

Laulurinteen valoja ehtii ihailla vielä sunnuntaihin saakka

Valo liikuttaa -teos mahdollistaa liikkumisen taideteoksen sisällä. Kuva: Hanna-Mari Lappalainen Valo liikuttaa -teos mahdollistaa liikkumisen taideteoksen sisällä. Kuva: Hanna-Mari Lappalainen
Joensuun Laulurinteelle syttyi viikonloppuna Kari Kolan Valo liikuttaa -ympäristövalaisuteos. Teos on koettavana vielä tämän viikon ajan, sunnuntaihin 14. maaliskuuta saakka.

– Globaali koronapandemia runnoo palvelualoja ja tapahtuma-alaa. Juuri nyt tarvitaan valoa ja elämyksiä enemmän kuin koskaan, jotta jaksetaan nähdä myös tämän epidemian valoisammalle puolelle, valotaiteilija Kari Kola taustoittaa.

– Kyllä tämä kriisi vielä joskus loppuu. Kun monet paikat ovat kiinni, tämä ympäristövalaisu antaa pienen mahdollisuuden karata arjesta, mutta tutussa ja turvallisessa ympäristössä, Kola jatkaa.

Valotempaus on Joensuun kaupungin ja Valoparta Oy:n yhdessä järjestämä. Tempauksella pyritään ilahduttamaan ihmisiä koronapandemian sulkiessa palveluita ja rajoittaessa toimintoja.

– Valo liikuttaa -ympäristövalaisu lyö kättä taiteen ja liikunnan kanssa, sillä teos mahdollistaa omatoimisen ja turvallisen liikkumisen valoteoksen sisällä ja virkistysreiteillä, Joensuun kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Laulurinteen ympäristön hiihtoladut palvelevat normaalisti ja talvilomaviikon ajan iltaisin pääsee hiihtämään valoteoksen keskellä. Hiihtoladun lisäksi Laulurinteen ympäri on ajettu 1,5 kilometrin mittainen tilapäinen kävelyreitti.

Uutta tilapäistä kävelyreittiä kuljetaan opasteiden mukaisesti vain yhteen suuntaan. Tarkemmat ohjeet löytyvät kolmella kielellä opastetaulusta polun alkupäästä Laulurinteen portin kupeesta.

– Korona ei ole ainoastaan rajoittanut kaupunkilaisten vapaa-ajan viettoa, vaan korona vaikuttaa myös yleiseen mielialaan. Halusimme Karin kanssa luoda jotakin mieltä piristävää, joka sopii juuri tähän hetkeen, Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen kertoo.

– Muistutamme tällä tempauksella meidän jokaisen vastuusta toimia oikein. Meistä jokaisella on vastuu noudattaa terveysturvallisuusohjeita ja pitää lähimmäiset suojattuna virukselta. Myös tämän teoksen sisällä liikkuessa.

Kävelypolun opastekyltit toimivat heijastimien vaihtopisteinä. Kyltistä voi napata itselleen vaihtoheijastimen ja jättää vanhan kiertoon.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä