Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna-Mari Lappalainen

Syysloma tarjoaa kaupungin täydeltä tekemistä

Koulujen syyslomaa vietetään Joensuussa 14.10. alkavalla viikolla, jolloin kaupungissa on tarjolla lapsille ja nuorille monenlaisia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon. Ohjelmassa on kaupungin nuoriso- ja liikuntapalveluiden sekä kirjastojen järjestämiä retkiä, leirejä, teatteria, luisteluvuoroja sekä nuorisotalojen erityisohjelmaa.

Kaupungin nuorisotalojen junnujen toimintapäiviä vietetään Enossa 14.10., Tuupovaarassa 15.10., Reijolassa, Uimaharjussa ja Heinävaarassa 16.10. ja Suhmurassa ja Rantakylän Bobolla 17.10. Nuorisotaloilla järjestetään syyslomaviikolla muutoinkin monenlaista aktiviteettia: Esimerkiksi keskustan nuorisokeskus Whisperissä järjestetään keskiviikkona 16.10. syystietovisa ja herkkutarjoilua ja Rantakylän Bobon toimesta järjestetään niin ikään keskiviikkona 16.10. myöhäisillan nuokkari yläkoululaisille ja perjantaina 18.10. lähiretki Utraan frisbeegolfaamaan sekä paistamaan makkaraa Rantakylän kodalle.

Pyhäselän alueella puolestaan järjestetään tiistaina 15.10. lähiretki Hammaslahden Elovaaran laavulle grillaamaan ja pelaamaan ja samana päivänä Tuupovaarassa järjestetään Boxing day, joka pitää sisällään jättinyrkkeilyä, sumopainia ja grilliherkkuja.

Kaikki nuorisotalojen tapahtumat syyslomaviikolla voi tarkistaa sivuilta https://nuortenjoensuu.fi/loma-ajat.

Kirjastoissa järjestetään lomaviikolla luku- ja taidepainotteista ohjelmaa: Joensuun pääkirjastolla järjestetään tiistaina 15.10. lukumatka, joka on ympäri kirjastoa kulkeva seikkailu. Keskiviikkona 16.10. puolestaan järjestetään aamupäivällä satutunteja ja aamupäivästä iltapäivään kestävä sarjispaja. Pyhäselän kirjastolla järjestetään tiistaina 15.10. alakoululaisten syyshässäkkä ja torstaina 17.10. kirjastossa on paikalla lukukoira.

Kaupungin nuoriso- ja liikuntapalveluiden järjestämänä myös Joensuun jäähallissa on lomaviikolla tarjolla tekemistä: 15.10., 17.10. ja 20.10. jäähallilla on mailattomia luisteluvuoroja ja 16.10. ja 18.10. avoimia luisteluvuoroja.

Lisäksi nuorisopalvelut järjestävät syysloman huipennukseksi shoppailu- ja toimintaretken Kuopioon torstaina 17.10. Maksullisen retken ohjelmaan kuuluu muun muassa lasertaistelua Megazonessa, keilaamista ja shoppailua Matkuksessa. Retkelle järjestetään kuljetuksia sekä Joensuun keskustasta Kirkkokadulta että Tuupovaarasta ja Uimaharjusta. Retkelle ilmoittautuminen päättyy 10.10. tai kun paikat täyttyvät. Kuopion retkelle voi ilmoittautua sivuston https://nuortenjoensuu.fi/loma-ajat kautta.

Kaikki Joensuun kaupungin syysloma-aktiviteetit, jäähallin luisteluvuorojen kellonajat ja kirjastojen tarkemmat ohjelma-aikataulut voi tarkastaa sivustolta https://www.joensuu.fi/uutiset/-/asset_publisher/3XVYqRbRgV8w/content/syysloma-19.

Myös eri järjestöjen nuorille suunnattua ohjelmaa on koostettu erikseen nuortenjoensuu.fi-sivustolle kohtaan https://nuortenjoensuu.fi/fi/harrastukset.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä