Julkaistu    |  Päivitetty 

Treeniportaiden avajaissa Joensuu-pullaa ja treenivinkkejä

Penttilänmäen treeniportaiden rakentaminen alkoi syyskuun alussa. Kuva: Aimo Salonen Penttilänmäen treeniportaiden rakentaminen alkoi syyskuun alussa. Kuva: Aimo Salonen
Penttilänmäen treeniportaiden avajaisia vietetään torstaina 10.10. kello 17–18. Avajaisissa on luvassa musiikkia, porraskävelyvinkkejä, Joensuun liikuntapaikkojen esittelyä sekä Joensuu-pullaa. Kaiken kansan porraskävelyvinkkejä tapahtumassa esitellään vartin välein. Pullaa, kahvia ja mehua on tarjolla sadalle ensimmäiselle portaat ylös kiivenneelle.

Avajaisten porraskävely on myös osa European Walking Tour -hankkeen kävelyitä. Jokaisessa kävelyssä arvotaan yksi reppu osallistuneiden kesken. Kaikkien avajaisissa portaat ylös kävelleiden on mahdollista osallistua myös repun arvontaan.

Pyörällä tai kävellen keskustan suunnasta tulijoille helpoin reitti portaille on Ylisoutajansiltaa pitkin. Autolla portaille pääsee Suursahankadun kautta. Kadun päässä, treeniportaiden läheisyydessä, on pieni pysäköintipaikka. Suursahankadun rakennustyömaan vuoksi kadulla on pysäköintikielto. Pysäköintipaikkojen vähyyden ja työmaan takia mahdollisimman monen toivotaan tulevan portaille pyörällä tai kävellen.

Penttilänmäen treeniportaista ja alueen liikuntamahdollisuuksien parantamisesta on tehty viime vuosina useita aloitteita muun muassa nuorisovaltuuston toimesta. Treeniportaiden rakentaminen oli osa kaupungin vuoden 2019 investointiohjelmaa. Penttilänmäkeen portaiden rakentamiselle asetti omat haasteensa mäen rakennekerrokset. Portaiden rakentamisen jälkeinen alueen muu liikunnallinen rakentaminen etenee alueen ja puistojen rakentamisen yhteydessä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä