Julkaistu    |  Päivitetty 

Enkelit saapuvat Agoralle

Kuvaelmaa on harjoiteltu syksyn aikana esityspaikalla ortodoksisen kulttuurikeskuksen ja seminaarin harjoituskirkon välisellä alueella. Kuva: Pia Paananen Kuvaelmaa on harjoiteltu syksyn aikana esityspaikalla ortodoksisen kulttuurikeskuksen ja seminaarin harjoituskirkon välisellä alueella. Kuva: Pia Paananen
Ortodoksisen kulttuurikeskuksen ja seminaarin harjoituskirkon välinen Agora täyttyy tulevana ja sitä seuraavana sunnuntaina valosta, musiikista ja joulun tarinasta.

Syksyn aikana Agoralla on harjoiteltu kuvaelmaa, jossa ei ole vuorosanoja, vaan joka perustuu ääniin ja visuaalisuuteen. Rooman joukot saapuvat ja aiheuttavat hämmennystä, kunnes tähti syttyy ja johdattaa kolme itäisen maan viisasta miestä Jeesus-lapsen luo.

Marialle ja Joosefille ei löydy sijaa majatalosta, mutta enkelit jakavat valoa paimenille, ja lopussa jopa roomalainen sotilas kumartaa vastasyntynyttä. Musiikin lauluosuudesta kreikkalaiset tunnistavat myös pääsiäistä edeltävät tapahtumat: jo syntymässä on siemen kärsimykselle, kuolemalle ja ylösnousemukselle.

Kuvaelmasta on esitykset kahtena sunnuntaina 9. ja 16. joulukuuta kello 16.30.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä