Julkaistu    |  Päivitetty 

Konsan ooppera vie Jotunin komiikkaan

Ohjaaja Jari Salokangas on suunnitellut oopperan puvustuksen ja lavastuksen. Ohjaaja Jari Salokangas on suunnitellut oopperan puvustuksen ja lavastuksen.
Joensuun konservatorion tämänkeväinen ooppera on Ilkka Kuusiston säveltämä Miehen kylkiluu, jonka libreton Sakari Puurunen on kirjoittanut Maria Jotunin näytelmän pohjalta.

Kuusiston koomisen oopperan kantaesitys oli Kansallisoopperassa 40 vuotta sitten.

Nyt Joensuun konservatorion oopperaensemble ja kamariorkesteri tuovat oman tulkintansa konservatorion saliin, missä ensi-ilta on keskiviikkona 18. huhtikuuta kello 19.

Kaksi muuta esitystä on torstaina 19. huhtikuuta kello 19 ja lauantaina 21. huhtikuuta kello 15.

Oopperan solisteina ovat Joensuun konservatorion oopperaensemblen laulajat, ja rooleja on yhdeksän.

Mukana ovat Sami Ryynänen, Darja Potkonen, Heidi Laulumaa, Aapo Romppanen, Antti Räsänen, Hanna Hänninen, Iina Luukkonen, Mirko Lehtomäki ja Annika Eronen.

Musiikinjohdosta vastaa kapellimestari Pekka Mustaniemi.

Ohjaajana on Jari Salokangas. Hän on suunnitellut myös puvustuksen ja lavastuksen. Valosuunnittelusta vastaa LittleBigMusic.

Jotuni kirjoitti näytelmänsä vuosisata sitten, mutta edelleen nuoret löytävät siitä samaistumiskohteita. Naimisiinmeno on edelleen suosittua ja avioliiton ongelmat tunnistavat kaikki. Jotuni on kirjoittanut hahmonsa taidokkaasti ja oopperan musiikki tuo nämä hyvin esille.

Keskiössä on lutuinen renki Tuomas Lukasson, josta apteekin emännöitsijä Amalia Oljander ja tohtorilan Miina Salokannel kilpailevat.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä