Julkaistu    |  Päivitetty 

Informaatio on ase, kertoo Max Arhippainen

Joensuun Paasikivi-seura järjestää keskiviikkona 4. huhtikuuta kello 18.30 Karelia ammattikorkeakoulun Wärtsilän kampuksella luentotilaisuuden, jossa puolustusmininisteriön viestintäjohtaja Max Arhippainen puhuu otsikolla ”Informaatio aseena”.

Arhippainen on ollut Krimin jälkeisenä aikana mukana kehittämässä Suomen valtionhallinnon kykyä kestää ja vastata informaatiovaikuttamiseen. Arhippainen puhuu suuresta muutoksesta, joka on tapahtunut aivan viime aikoina:

–  Tiedustelun tai vakoilun keinoin kerätyllä tiedolla on aina ollut merkitystä kriiseissä ja konflikteissa. Nyt painopiste on kuitenkin siirtynyt tiedonkeruusta ja analysoimisesta informaatiolla ja arvoilla vaikuttamiseen. Informaatiota käytetään aseena, jolla pyritään saavuttamaan omia tavoitteita, tiivistää Arhippainen.

Paasikivi-Seura ry ja eri puolilla Suomea toimivat alueelliset Paasikivi-Seurat ovat riippumattomia kansalaisjärjestöjä, jotka ovat erikoistuneet järjestämään kokous-, esitelmä-, seminaari- ja keskustelutilaisuuksia, joissa koti- ja ulkomaiset luennoitsijat voivat avoimesti käsitellä kansainvälispoliittisia ja ulkopoliittisia aiheita.

Joensuun Paasikivi-seuraan kuulu vajaat 200 jäsentä ja sen puheenjohtajana toimii rehtori Petri Raivo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä