Julkaistu    |  Päivitetty 

Veräjä herättää maalauksen ihmiset eloon

Sotilas (Timo Laukkanen), Maria Magdalena (Hannele Turunen), Maria Klopaksen vaimo (Irene Pieviläinen), Jeesuksen veli Jaakob (Reima Hirvonen) kertovat tarinansa. Sotilas (Timo Laukkanen), Maria Magdalena (Hannele Turunen), Maria Klopaksen vaimo (Irene Pieviläinen), Jeesuksen veli Jaakob (Reima Hirvonen) kertovat tarinansa.
Enolainen Veräjä on tehnyt musiikkinäytelmän Enon kirkon alttaritaulun pohjalta.

Taulun Jeesus ristillä on maalannut vuonna 1930 enolainen taidemaalari Eino J. Härkönen. Hän maalasi alttaritaulut myös neljään muuhun kirkkoon Pohjois-Karjalassa.

Enon taulussa on Jeesuksen lisäksi sotilas, opetuslapsi Johannes, Jeesuksen äiti Maria, hänen siskonsa Salome ja Maria, Klopaksen vaimo, sekä Maria Magdalena.

Tarina on paikallinen Via Crusis, ristin tie. Se ei kuitenkaan pääty ristiinnaulitsemiseen, vaan alkaa siitä.

Näytelmässä taulun henkilöt heräävät eloon. He kertovat kukin oman tarinansa: kuinka he päätyivät tähän tilanteeseen, mitä se heihin vaikutti ja kuinka kaikki jatkui tästä eteenpäin?

Tärkeintä on kuitenkin se, kuinka Jeesus vaikutti näytelmän henkilöihin ja kuinka hän henkilökohtaisella tavalla vaikuttaa myös tänään meihin.

Musiikki on sekä suomalaista populaarimusiikkia, muun muassa Happoradiota (Pelastaja) ja Apulantaa (Koneeseen kadonnut, Armo) että suomigospelia kuten Pekka Simojokea (Hän ei ole enää täällä) ja Tommi Kaleniusta (Ei ole ketään toista).

Käsikirjoitus on Veräjän oman työryhmän tekemä.

Esiintyjissä on ammattilaisia ja harrastajia: näyttelijöitä, laulajia ja bändi, yhteensä 30 henkilöä.

Näytelmän ohjaa nuorisotyönohjaaja, näyttelijä Saija Ihalainen.

Vuonna 2018 toisen tuotantokauden ensi-ilta on pitkäperjantaina 30. maaliskuuta kello 15 Enon kirkossa.

Muut kolme esityspäivää ja -kirkkoa ovat sunnuntai 1. huhtikuuta kello 18 (Noljakka), maanantai 2. huhtikuuta kello 13 (Pyhäselkä) ja sunnuntai 8. huhtikuuta kello 18 (Rantakylä). Esityksiin on vapaa pääsy.

Kirkkojen ovet aukeavat puoli tuntia ennen esitysten alkua.

Näytelmän tuottaa Veräjä r.y ja Enon seurakunta.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä