Julkaistu    |  Päivitetty 

Kirves kertoo kuvistaan Taidekeskus Ahjossa

Kari Hyttinen ja Kimmo Kirves. Kari Hyttinen ja Kimmo Kirves.
Valokuvaaja Kimmo Kirves kertoo Taidekeskus Ahjossa valokuviensa taustoista ja kuvausmatkoistansa eri puolille maailmaa sunnuntaina 11.9. kello 13.

Kirves on matkannut ympäri maailmaa jo 1970-luvulta lähtien, ja matkoiltaan hän on kuviinsa tallentanut niin paikallisten ihmisten arkea kuin juhlaakin. Kuvista välittyvät elämän kirjo ja todellisuus, eri-ikäisten ja erilaiset lähtökohdat omaavien henkilöiden kautta. Valokuvia on muun muassa Väli-Amerikasta, Aasiasta ja Iranista.

Useiden kuvien edessä, esimerkiksi Brasilian ja Iranin, katselija kohtaa ja pohtii kuvanottohetken ja nykyisyyden muutoksia ja yhtäläisyyksiä. Myös maisemakuvilla on merkittävä osansa näyttelyssä.

Kimmo Kirveksen näyttely on toinen osa hänen ja Kari Hyttisen vuonna 1980 toteuttamaa valokuvanäyttelyä Todellinen prinsessa ja puolet valtakuntaa.

Nyt Ahjossa esillä oleva Kari Hyttisen Todellinen prinsessa 2 käsittelee ensimmäisen osan tavoin ihmismielen herkkyyden teemoja tälle vuosituhannelle päivitettynä.

Kimmo Kirveen Puolet valtakuntaa 2 –näyttelyssä liikutaan maissa ja maanosissa, joista useat ovat esillä maailmanpolitiikassa ja mediassa juuri nyt. Sunnuntain tilaisuuden järjestävät Opintokeskus Sivis ja Taidekeskus Ahjo.

Näyttely on auki viimeistä päivää huomenna sunnuntaina kello 12–15. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä