Julkaistu    |  Päivitetty 

Ilmailukerho kutsuu kokeilemaan purjelentoa

Purjelento on edullinen tapa päästä nauttimaan lentämisestä. Purjelento on edullinen tapa päästä nauttimaan lentämisestä.
Eri puolella Suomea toimivat ilmailukerhot järjestävät lauantaina 20.8. Purjelentopäivän, jolloin lajista kiinnostuneet voivat kokeilla purjelentoa. Tapahtuma on osa Pohjoismaista Purjelentopäivää.

Joensuun Ilmailukerho järjestää purjelentopäivän tapahtuman Kiteen lentokentällä lauantaina 20.8. ja sunnuntaina 21.8. kello 10.30–17.

Kalustoesittelyjen lisäksi yleisöllä on mahdollisuus päästä esittelylennolle lennonopettajan kanssa. Esittelylento sisältää lyhyen teoriaosuuden ja lennon lennonopettajan kanssa.

Esittelylentoja voidaan lentää rajallinen määrä ja ne lennetään varausjärjestyksessä joten lennätyksissä on ennakkoilmoittautuminen joka tapahtuu joko soittamalla tai lähettämällä yhteystietosi tekstiviestillä numeroon 044 313 0587 tai 0400 485 855 tai sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Purjelentopäivään osallistumisesta lisätietoja löytyy muun muassa Joensuun Ilmailukerhon sivustolta osoitteesta http://www.jik.fi/purjelentopaiva-2016.

Purjelento on hauskaa, edullista ja ympäristöystävällistä lentämistä luonnon ehdoilla. Polttoainetta kuluu ainoastaan lennon alussa, kun moottorilentokone tai vintturi hinaa purjelentokoneen taivaalle.

Taitojen kehittyessä matkalennoilla kierretyt reitit kasvavat satojen kilometrien mittaisiksi ja keskinopeus toiselle sadalle.

Tänä kesänä Suomessa on lennetty esimerkiksi 1037 kilometrin matkalento kaksipaikkaisella purjekoneella.

Purjelentokisoissa mitellään siitä, kuka lukee nostonmerkkejä taitavimmin ja lentää annetun reitin läpi nopeimmin.

Purjelentokoneella voi myös nousta pilven sisässä ja nauttia surffailusta näyttävissä pumpulipilvien ympäröimissä maisemissa.

Harrastaakseen ei tarvitse ostaa omaa purjekonetta. Ilmailukerhot tarjoavat jäsentensä käyttöön monipuolista kalustoa ja koulutusta.

Joensuun Ilmailukerho ry on Suomen vanhin toiminnassa oleva ilmailukerho. JIK on perustettu 1923.

Joensuun Ilmailukerhossa on yli 100 jäsentä ja kerhossa harrastetaan moottorilentoa, moottoripurjelentämistä ja purjelentoa.

Kerho vastaa myös metsäpalojen tähystyslennoista Pohjois-Karjalan pohjoisosassa sekä ylläpitää ns. SAR (Search and Rescue) eli etsintä- ja pelastuslentovalmiutta.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä