Julkaistu    |  Päivitetty 

Hirviä ja ihmisiä kaupunginteatterissa

Simo (Petteri Rantatalo) ja isä (Joni Kuokkanen) ovat saaneet hirven tähtäimeen Simo (Petteri Rantatalo) ja isä (Joni Kuokkanen) ovat saaneet hirven tähtäimeen
Joensuun kaupunginteatterissa nähdään tänä keväänä Hirvimetsä-näytelmä, jonka ensi-ilta on lauantaina 18.2. kello 17.

Hirvimetsällä isän ja Simon saalistusretki menee metsään, eikä hirvellekään hyvin käy. Elli Salon palkittu ja suosittu näytelmä liikkuu perinteisen sukupolvitarinan ja ihmiskunnan polttavien kysymysten sokkelossa. Näytelmässä käsitellään eri ikäisten miesten suhdetta toisiinsa, luontoon sekä muihin nisäkkäisiin ja eliöihin.

– Meidän tulkinnassamme kaksi näyttelijää esittää itse myös hirveä, jonka haluavat kaataa. Näytelmässä hirvi puhuu, ja vaikka emme saa koskaan tietää, osuvatko kirjailijan sanat totuuteen hirven ajatuksista, ehkä niiden kautta paljastuu jotain hyvin olennaista ihmisen käsityskyvystä, esityksen ohjaaja Piia Peltola kertoo.

Joensuun kaupunginteatterin tulkinta avautuu selkeänä juonikertomuksena, mutta tarjoaa myös teatterin taikuutta ja yllätyksiä niitä kaipaavalle katsojalle.

Isää näyttelee Joni Kuokkanen ja hänen poikaansa Simoa Petteri Rantatalo. Näytelmän lavastus on syntynyt ohjaaja Piia Peltolan ja Iris Roudan yhteistyönä. Pukusuunnittelun on tehnyt Nina Paakkunainen, äänet Michael Böger, valot Mikko Pajanen ja tarpeistonvalmistuksen Tuula Hakulinen, teatterimaskeeraaja-kampaajana esityksessä on Sanna Sahlman.

Näytäntöjä on Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 20.5.2023 saakka. Tämän lisäksi teatterituotanto kiertää Kontiolahdella, Nurmeksessa, Liperissä ja Juuassa. Esityksen voi vielä tilata kiertueelle toukokuussa.

Hirvimetsään liittyy myös oheistapahtumia.

Ohjaaja Piia Peltolan ja käsikirjoittaja Elli Salon taiteilijatapaaminen järjestetään ennen ensi-iltaa lauantaina 18.2. kello 15.30–16.30 Joensuun kaupungintalon Tornikabinetissa (4 krs.). Peltolaa ja Saloa haastattelee tapaamisessa ohjaaja Timo Ventola. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Hirvimetsän teemaan liittyen Joensuun kaupunginteatterilla avataan myös uusi näyttely. Mitä sä oot -näyttelyssä on esillä Sanni-Maaria Puustisen suurikokoisia piirustuksia 18.2.–17.4. neljännen kerroksen lämpiössä. Näyttelyyn on vapaa pääsy esitystoiminnan aikana. Vaihtuvat näyttelyt toteutetaan yhteistyössä Joensuun Taiteilijaseuran kanssa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä