Julkaistu    |  Päivitetty 
Maija Silvennoinen

Litrahinta pilvissä, kuka kuljettaa tavaroita?

Viime päivinä on tullut pohdittua ja puhuttua polttoaineen hinnoista. Yli kahden euron kohoava polttoaineen hinta pistää miettimään, millä tämä Suomi kohta tulee toimeen.

Veljilläni on kuljetusyritys. Heillä on kymmenkunta rekka-autoa. He ovat uskoneet yrittämiseen ja halunneet laajentaa toimintaa. Oman toimeentulon lisäksi tärkeää on ollut työllistää muitakin. Yrityksen autot ajavat maatalouden kuljetuksia, maa-aineksia ja kappaletavaroita ympäri Suomen. Päivittäin kuluu 2 000 litraa polttoainetta. Polttoaineen hinta on nyt verollisena 4 000 euroa per päivä. Viikkokustannus 20 000 euroa, kuukaudessa yli 80 000 euroa. Tällä viikolla tullut noin 0,2 euron hinnan nousu tarkoittaa kuukaudessa 10 000 euron lisälaskua. Mistä tulot?

Maatalousyrittäjien oma ahdinko on välillisesti vaikuttanut tulojen vähenemiseen. Pysyvät kulut sen kun nousevat. Vuosi sitten dieselin litrahinta oli noin 1,40 euroa.

Tuolloin kustannukset olivat 2 000 litran päiväkulutuksella 2 800 euroa ja kuukaudessa 56 000 euroa.

Olemme vakavan äärellä. Mitä tekee maamme hallitus? Tarvitaan tekoja, ei selityksiä, ettei asioita voi muuttaa nopeasti esimwekiksi ammattidieselasiassa. Väitän, että kyllä voi, jos haluaa.

Yritykset ovat suuressa ahdingossa. Miten tämä kaikki maksetaan, kun tulot eivät nouse? Miten maksetaan palkat, muut verot ja maksut, vakuutukset, kun samaan aikaan pitäisi investoida ja vastata kysyntään, jos sitä kohta on jäljellä. Suomi tarvitsee jokaisen yrittäjän! Kulut ylittävät jo järjen.

PK-yrittäjät pitävät osaltaan Suomea pystyssä, mutta kysymys kuuluu, kuinka kauan? Syövätkö ilmastotavoitteet koko Suomen elinvoiman? Kenellä riittää rahaa elämiseen haja-asutusalueella? Kenellä riittää rahaa yrittää?

Kommentoi

Hae Heilistä