Julkaistu    |  Päivitetty 
Ritva Mikkilä

Haastan testaamaan itse

Kirjoitin hiljattain Karjalan Heiliin mielipiteeni Siun sote -puhelinpalvelusta. Jo silloin oli mitta täysi sitä palvelua, jossa ei avun tarvitsijan kannalta ole pienintäkään järkeä!

Minulle tuli uusi tarve saada aika Rantakylän terveysasemalle lääkärin vastaanotolle. Eipä ollut parannusta puhelinpalvelussa edelliseen kertaan. Alkoi toitotus: mikäli asiasi koskee koronarokotusta paina 1, muussa tapuksessa voit jatkaa jonottamista – tauko – jos asiasi on kiireellinen, älkää sulkeko puhelinta vaan jääkää jonottamaan.

Tässä vaiheessa tieto, että henkeä uhkaavassa tilanteessa soittakaa 112 – tauko – tiesittehän että voitte hoitaa terveyteenne liittyviä asioita myös sähköisten palveluiden kautta osoitteessa http://www.siunsote.fi jne ... voitte jättää myös soittopyynnön painamalla näpppäintä nro 1 – älkää sulkeko puhelinta ennen kuin saatte siihen luvan jne. jne....

Tällaista jahkaamista voi jatkua jopa tunti tai pidempäänkin.

Onko todella tarkoitus, että kansalaisten pitää tyytä tähän?

Eihän vähävoimainen sairas ihminen mitenkään selviä tästä touhusta. Kaiken huippu on, että tietysti kun sairaanhoitaja esimerkiksi vastaa lopulta puhelimeen, niin potilaan kiukku kohdistuu varmasti häneen, aivan syyttömään tahoon. Tässähän tulee jo mieleen varsin synkkiä ajatuksia hoidon tarpeen ja saavutettavuuden kannalta!

Haastankin näistä puhelinpalveluista vastaavan tahon testaamaan itse tätä käytäntöä ja vastaamaan haasteeseeni, että miten tällaista pitää sietää?

Yksi monien puolesta,

Kommentoi

Hae Heilistä