Julkaistu    |  Päivitetty 
Pentti Stranius

Mielenrauhaa hiihtämällä

Lauantaina 5.3. Rauha Ukrainaan -verkoston aktivistit järjestivät Joensuun keskustassa 450 ihmistä koonneen mielenilmauksen.

Mukana oli lukuisia eri kansallisuuksia ja nuoria, myös venäläisiä ja ukrainalaisia. Eipä ole kaupungissa moista nähty sitten rasismin vastaisten marssien!

Suomalaiset ovat heränneet avustustoimintaan, vastustamaan sotaa ja ymmärtämään paljon paremmin myös sotapakolaisia, joita globaalit kriisit ovat kurittaneet.

Yhä useampi aktivoituu rauhan puolesta, kun sota tulee yhä lähemmäksi, kukin tyylillään ja mahdollisuuksiensa mukaan. On myös tärkeää välillä puhdistaa mieltään sodan kauheuksilta, joita mediassa ja somessa piisaa. Parhaiten se käy luonnossa, näin kevättalvella vaikka hiihtämällä. Lunta riittää, ja esimerkiksi Joensuun ladut Linnunlahdelta Mehtimäelle ja Lykynlammelle ovat huippukunnossa säiden vähän vaihdellessakin. Latu Pyhäselän jäällekin on avattu. Kiitos kaupungille ja latukoneiden ajajille.

Liikunta ja luonto on Suomessa jokaisen ulottuvilla. Miltei ilmaiseksikin. Voisi ajatella vaikka kansainvälistä hiihtotapahtumaa Mehtimäen maastossa, protestina Venäjän aloittamalle sodalle. Ukrainan värit mukaan ja ladulle, päivän kilometrimääräinen summa euroja luotettavalle avustustilille! Laturaivoa en ole Joensuussa havainnut. Hiihtäminen, auttaminen ja myötätunto yhdistää ja lisää kummasti mielenrauhaa.

Kommentoi

Hae Heilistä