Julkaistu    |  Päivitetty 
Entinen hoitaja

Siun sote, miun sote, kenen sote?

Sairastuin viime tapaninpäivänä kovaan flunssaan. Kun kotikonstit eivät helpottaneet, otin 31.1. yhteyttä oman terveyskeskuksen omahoitajaan Niinivaaralle. Olen astmaatikko ja monisairas 84-vuotias nainen, ja tunsin vointini todella huonoksi.

Ystävällinen hoitaja oli minua kuultuaan sitä mieltä, että tarvitsen lääkärikäyntiä saadakseni lääkitystä. Hän tiedusteli asiaa joltain paikalla olevalta lääkäriltä. Sen jälkeen hän kertoi minulle, ettei lääkäri ollut kiinnostunut asiastani.

Hoitaja ymmärsi huoleni ja varasi minulle ajan Siilaisille. Sieltä sain ystävällistä kohtelua lääkäri Anastasialta ja hänen sairaanhoitajatyöpariltaan. Sydänfilmikin otettiin. Sain lääkityksen, ja koin tulleeni kuulluksi vaivoineni. Siitä kiitos.

Tuo Niinivaaran lääkärin asenne oli ja on mielestäni todella epäammattimainen, suorastaan piittaamaton. Jotenkin tuli mieleen, että on edelleen olemassa jonkinlainen ”Jumala-syndrooma”, jolloin tuontyyppistä priorisointia voi tehdä.

Kysynkin Siun sotelta, millaiset edellytykset vaaditaan työhön, jossa sosiaalisia ihmissuhdetaitoja tarvitaan. En ole myöskään ainoa, joka on mielensä pahoittanut.

Kommentoi

Hae Heilistä