Julkaistu    |  Päivitetty 
Timo Vornanen

Venäjän barbaarimainen hyökkäys muutti Euroopan

Venäjän diktaattorin Vladimir Vladimirovits Putinin tarkoitus oli tuhota Ukraina. Hän tuhosi paljon enemmän, Venäjän.

Venäjän brutaali hyökkäys demokraattista ja rauhaa rakastavaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan on kauhistuttava ja ankarasti tuomittava teko. Tässä tilanteessa koko Euroopan täytyy seistä yhtenäisenä Ukrainan rinnalla, ja sille täytyy antaa kaikki mahdollinen sotilaallinen ja humanitäärinen apu.

Rautaesirippu laskeutui Euroopan ja Venäjän välille. Venäjä tullaan eristämään taloudellisesti, kulttuurillisesti ja urheilullisesti. Venäjää kohtaan tullaan suuntaamaan ennennäkemättömän kovat taloudelliset pakotteet. Tilanne tulee vaikuttamaan negatiivisesti myös Suomen ja Venäjän välisiin suhteisiin ja kaupankäyntiin.

Nämä negatiiviset seuraamukset meidän on nyt vain hyväksyttävä, muuta toimintamahdollisuutta tässä tilanteessa ei ole.

Jos haemme tästä tilanteesta jotain positiivista, niin se on avannut tietyissä puolueissa Ruususen unta uinuvien päättäjiemme silmät. On alettu herätä siihen realiteettiin, että itsenäisen valtion tärkeimpiä tehtäviä on huolehtia valtion omavaraisuudesta, puolustuksesta ja kriisiajan toimintakyvystä.

Menneiden vuosien aikana olen lukuisia kertoja julkisesti kommentoinut näitä asioita.

Suomella on kokoonsa nähden toimivat ja suhteellisen vahvat puolustusvoimat. Vallitsevassa maailmantilanteessa meidän täytyy tunnustaa vallitsevat realiteetit, varmistaa itsenäisyytemme ja puolustuskykymme, siksi olen Suomen Nato-jäsenyyden kannalla.

Tässä maailmantilanteessa vain Nato-jäsenyytemme voi taata puolustuskykymme ja tuleville sukupolville Suomen säilymisen nykyisessä muodossaan.

Toivon, että nyt vallassa olevilla päättäjillämme on vaadittavaa rohkeutta ottaa tämä tärkeä Nato-askel. Koen, että tämä toimenpide on vallitsevassa tilanteessamme välttämätön itsenäisyytemme turvaamiseksi ja Suomen kansan koskemattomuuden varmistamiseksi.

Venäjän arvaamattoman käytöksen vuoksi asiat on laitettava Suomen tehokkaan puolustamisen vaatimaan tärkeysjärjestykseen.

Kommentoi

Hae Heilistä