Julkaistu    |  Päivitetty 
Ritva Mikkilä

Siunsote-puhelinjärjestelmästä

Mikä taho ja mihin tarpeisiin on suunnitellut siunsote-puhelinjärjestelmän, jota tavallinen kansa joutuu käyttämään tarvitessaan aikaa esimerkiksi terveyskeskukseen? Ajan varaaminen käy nykyään pahimmillaan jo osa-aikatyöstä!

Yritin saada aikaa Rantakylän terveyskeskukseen ja odotettuani 45 minuuttia kärsivällisyyteni petti. Monotoninen toilotus kertoi, että jos asia on kiireellinen, pitää odottaa sulkematta puhelinta tai voi jättää soittopyynnön painamalla näppäintä nro 1, ja puhelimen voi sulkea kun saa siihen luvan.

Kokeilin sitäkin mahdollisuutta, mutta sitä lupaa ei kuitenkaan kuulunut ja siellä välissä huolehdittiin, että hätätapauksessa pitää soittaa numeroon 112. Varsin kummallisessa välissä tämä tieto kiireen kannalta kerrottiin. Ihmettelen, ettei kansa ole noussut julkikapinaan moista systeemiä vastaan! Ymmärrän, että tällä toiminnalla yritetään ohjata kansalaisia myös verkon käyttöön, mutta kaikilla ei sitä mahdollisuutta ja taitoa siihen ole, ja kaikkein vähäosaisimmat joutuvat turvautumaan terveyskeskus- ym. sotepalveluihin.

Kuinkahan moni jää apua vaille jos ei ole hyvähermoista avustajaa? Tällaisella toiminnalla sorretaan rivikansan oikeuksia saada palveluita kohtuullisin ponnistuksin, ja se on mielestäni ehdottomasti hyvinvointiyhteiskunnan suuri häpeä!

Kommentoi

Hae Heilistä