Julkaistu    |  Päivitetty 
Hannu Ketoharju

Vastine Myllerille

Pertti Myllerin mielestä (Heili 5.1.) pitäisi poistaa kaksi kommunistilehteä Joensuun pääkirjaston lukusalista, koska näissä lehdissä arvostellaan hallitusta militarismista. Että ulkomaisten opiskelijoiden kautta ”Suomesta välittyy maailmalle mahdollisimman totuudenmukainen kuva”.

Suomen puolustusbudjetti on kasvanut yli viisikymmentä prosenttia kehyskaudella 2021–2024 noin 2,9 miljardista 4,5 miljardiin vuodessa. Syynä ovat suuret asevarustelumenot, varsinkin kymmenien miljardien hävittäjähanke. Pääministerin mukaan viime vuonna otettiin valtiolle velkaa 1,5 miljardia hävittäjäkauppaa varten.

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd.) laskeskelee kirjassaan Raportti uusien hävittäjien hankinnasta, että puolustusmenot ovat nousseet Suomessa pitkäaikaiselta tasolta, 1,5 prosentista noin 2,3 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Hän toteaakin tällä perusteella, että Suomesta on tullut EU:n militaristisin maa.

Rauhan Puolesta -lehdessä (5/2020) on laskelma siitä, kuinka Suomi lähestyy henkeä kohti lasketuissa sotilasmenoissa maailman militaristisimman maan kärkikymmenikköä.

Tutkija Pertti Honkasen blogista viime syyskuulta löytyy selventävää grafiikkaa, kuinka huikeasta asemenojen kasvusta meillä nyt on kyse.

Pitäisiköhän vaatia kieltämään kokonaan moisten näkemysten esittäminen, ettei maailmalla saada väärää kuvaa Suomesta?

Kommentoi

Hae Heilistä