Julkaistu    |  Päivitetty 
Minna Reijonen

Omaishoitajien parempi tukeminen on kiinni tahdosta

Tuoreen kyselyn mukaan omaishoitajat ovat kokeneet arvostuksen puutetta koronapandemian aikana. Omaishoitajaliiton mukaan pandemian aikana omaishoitajista 42 prosenttia olisi kaivannut taloudellista tukea.

Pystymme parempaan, kun vain yhteinen tahtotila arvoista löytyy. Jokaisten vaalien alla eduskuntapuolueet ovat tuoneet esille omaishoitajien tärkeyden puheissaan. Luulisi siis, että tuloksia ja tahtoa löytyisi.

Jokainen päivä Suomi laittaa meidän rahojamme kehitysapuun 3,5 miljoonaa! Hallitus näyttää jopa haluavan laittaa enemmän rahaa ulkomaille.

Tänä vuonna Suomi laittaa kehitysapuun jopa 1 257 miljoonaa euroa. Rahat tulevat samasta Suomen rahapussista, joten on kysymys siitä, mennäänkö suomalaisen vai ulkomaiden etu edellä.

Mielestäni Suomen tulisi lopettaa kehitysapu maihin joissa on runsaasti korruptiota.

Viime vuonnakin perussuomalaisten eduskuntaryhmämme esitti 20 miljoonaa euroa omaishoidontuen verotuksen keventämiseen vaihtoehdoksi laaditussa budjetissa.

Samaan aikaan omaishoidontuki on veronalasta. Omaishoidontuen tulisi olla verotonta. Omaishoidon asioita valvomaan tarvittaisiin omaishoidonvaltuutettu, joka vahtisi ja opastaisi valtakunnallisesti merkittävissä asioissa.

On harmi, että voimaan tuleva sosiaali- ja terveysuudistus ei vieläkään takaa kaikkialla Suomessa tasapuolista omaishoidon tukea ja kriteereitä.

Nyt on aika saada kriteerit ja tuen määrä tasapuolisiksi ja oikeudenmukaisemmiksi.

Omaishoito on kokonaisuus, jossa on monta merkittävää asiaa. Kuitenkin taloudellista tukea tarvitaan.

Kommentoi

Hae Heilistä