Julkaistu    |  Päivitetty 
Ritva Martikainen

Hiljaisen enemmistön olokapinalle loppu

Tämä lienee aikamme ilmiö. Tarkoitan tällä sitä, että vain pieni joukko uskaltaa avata sanaisen arkkunsa kertoakseen mielipiteensä.

Oletus siitä, että jotkut muut hoitavat asiat puolestamme toteutuvat ikävällä tavalla. Kuuliaiset alamaisuuteen kasvaneet ikäluokat tyytyvät siihen, mitä isolla äänellä, ja usein myös ikävällä kielenkäytöllä, julistavat tietyt tahot. Hyvin koulutetut puhetaitoiset alistavat hiljaisen enemmistön vaikenemaan; kuka nyt haluaisi tulla mollaamisen ja hyökkäysten kohteeksi. Sanan säilä on kiusaamisen väline myös ns. vastuullisissa medioissa.

Kiusaaminenhan perustuu siihen, että kukaan ei halua tulla seuraavaksi kiusatuksi puolustamalla kiusattua ja suuri enemmistö vaikenee. Markku Jokisipilä eduskuntatutkimuslaitokselta toteaa, että perussuomalaisia kohdellaan eri tavalla medioissa. Tämän hän lausui Lounais-Suomen alueuutisissa viikolla 38. Uutinen ei ylittänyt valtakunnan isompilevikkisissä ns. vastuullisissa medioissa uutiskynnystä. Miksiköhän? Tämä on malliesimerkki kiusaamisesta! Media vaikenee, kun ei haluta nähdä omaa osuutta ikävän kielenkäytön lisäämisessä. Muita on helppo syyttää ja mollata! Median toteuttama poliittinen ohjaus on osa demokratian rappeutumisilmiötä. Hiljaisen enemmistön pitäisi lopettaa olokapina.

Kommentoi

Hae Heilistä