Julkaistu    |  Päivitetty 
Ritva Mikkilä

Taas loppui maito vähäosaisilta

Taas kerran on Suomi-äidin rintamaito vähäosaisten kohdalta tiristelty melkein tyhjiin. Tarkoitan tällä julkisen tahon, kuten Kelan, työvoimatoimistojen, terveyskeskusten ynnä muiden kansalaisille tarjoamia puhelinpalveluita.

Jos ylipäänsä saat yhteyden palveluntarjoajan pääkeskukseen, alkaa ruljanssien ruljanssi. Kehotetaan, että paina 1, jos asiasi koskee sitä ja sitä, paina 2, jos asiasi koskee jotain toista palvelua, sen jälkeen jotain musiikillista törkyä ja sen jälkeen monotoninen toilotus ”olet jonossa, kaikki asiakaspalvelijamme tai asiantuntijamme ovat varattuja, palvelemme teitä hetken kuluttua”.

Tätä rumbaa saattaa parhaimmillaan kestää jopa puolisen tuntia – ehkäpä tilastonikkarit ovat laskeskelleet, että siinä ajassa jo sitkeimmänkin yrittäjän asia jää sikseen.

Tämähän on oivallinen tapa hidastahtiseen kansan jalostukseen, kun kaikkein heikoimmat poistuvat joukosta vähin äänin. Kaikkein viheliäisin on lopulta kohta, jossa kysytään, haluaako asiakas, että hänelle soitetaan takaisin… en ole itse eikä kukaan tuntemistani yrittäjistä saanut mitään takaisin soittoa!

Miten tällainen on mahdollista? Eikö mikään taho ole vastuussa moisesta toiminnasta! Yksityisellä yrityksellä ei tällainen peli vetele, mutta siellähän onkin paras asiakasaineisto, jolla on varaa maksaa palveluista. Julkinen sektori on näköjään hiljaisten sektori, joka avuttomana alistetaan palvelujen ulkopuolelle.

Kommentoi

Hae Heilistä