Julkaistu    |  Päivitetty 
Terttu Mujunen

Metsät tulessa

Tänä kesänä Italiassa on mitattu Euroopan korkein lämpötila, melkein 50 astetta, ja maailmassa riehuu metsäpaloja, jopa kokonaisia kyliä ja kaupunkeja on liekkien ja tulen vallassa.

Aina kun luen tällaisista suurista katastrofeista, etsin Raamatusta, josko siellä olisi jotain tällaisista tulella hävitetystä kylistä ja kaupungeista, ja löydänkin sieltä Sodoman ja Gomoran tuhon, jossa kerrotaan miten Sodomasta ei löytynyt kuin Lootin perhe. Loot oli hurskas mies. Jumala johdatti heidät pois Sodomasta, jonka jälkeen hän tuhosi Sodoman ja Gomoran tulella. Hän ei tuhoa enää vedenpaisumuksella, vaan tulella.

On mielenkiintoista lukea Raamattua. Olen löytänyt sieltä tietoa myös siitä, miten heinäsirkat tuhosivat maata. En kuitenkaan uskalla sanoa, tuhoaako Jumala nytkin ihmisten syntivelan vuoksi maailmaa tulella. Italiassa on jopa tätä helleaaltoa kutsuttu ”Luciferiksi”. Luen mielelläni historiaa, sillä se antaa pohjan sille, mitä nykypäivänä tapahtuu. Muuta nimeä ei ole, joka voi pelastaa kuin Jeesus Kristus.

Kommentoi

Hae Heilistä