Julkaistu    |  Päivitetty 
Matias

Esteri vai Asteri?

Tavallinen sukankuluttajakin, joka kuitenkin aikanaan pääsee valittavan potilastietojärjestelmän maksajaksi, seuraa mielenkiinnolla kädenvääntöä asiassa.

Järjestelmien yksityiskohdista itse mitään tietämättä ja ymmärtämättä uskon, että paras asiantuntijuus on niillä, joiden työkaluksi se on tulossa, heillä on myös suurin intressi niihin perehtyä.

Hyvin mielenkiintoisesti on myös Esko Systems Oy:n toimitusjohtaja esitellyt kotimaista tuotettaan ja sen kehittämismahdollisuuksia jopa vientiin saakka.

Sotejohdon eräs perustelu näyttä olevan se, että me emme voi kaataa Asteri hanketta pettäen siten toisten hankkeeseen osallistuvien toiveet.

Hukuttautukaamme siis yhdessä!

Elämää jo ehtoopuolelle nähneenä olen saanut seurata useita hankkeitamme, joiden toisena osapuolena on ollut amerikkalainen taho.

Mieleen ei tule yhtäkään, jossa olisimme onnistuneet. Kansayhtiöt, E-liike, Nokia, kruununjalokivemme, kaikki on mennyt sen sileän tien. Hornet-kaupalla pelastimme valmistajan konkurssista.

Sanotaan että vikkelin eläin on lakimies päästessään hoitamaan varakasta kuolinpesää.

Väitän että yritys, joka tavoittelee siivua julkisesta verovaroin hoidetusta yhteiskunnan toiminnosta on vielä vikkelämpi, varsinkin ulkomainen sellainen, joka on jo lähtökohtaisesti sijoittunut veroparatiisiin.

Hatunnosto ja syvä kumarrus lääkäreillemme ja hoitajille, jotka olette uskaltautuneet nousta asiantuntijoina vastustamaan hanketta.

Jos voisin, kieltäisin omien veroeurojeni laittamisen noin kyseenalaiseen hankkeeseen. Siksipä minulta ei kysytä, ja ainoa keinoni on vaalit, joissa monien poliitikkojen, jotka istuvat sotehallinnossakin, tuolit heilahtivat ja muutama putosikin, tosin vain puolueensa turvaverkkoon.

Asterin voisin hyväksyä ainoastaan sillä edellytyksellä, että suoritettaisiin sote-johtajilla äänentunnistustesti, ja jos se havaitsisi heillä vapinaa, voisi se olla kelvollinen.

Kommentoi

Hae Heilistä