Julkaistu    |  Päivitetty 
Terttu Mujunen

Ihmisen ei tarvitse leikkiä Jumalaa

Olen järkyttyneenä seurannut uutisista, miten eutanasia on hyväksytty joissakin maissa, jopa Espanjassa, jossa sain asua 20 vuotta. Onko kuolemastakin tullut valinta? Tappavatko lääkärit ihmisiä näiden pyynnöstä?

Kyllä suuria kipuja ei tarvitse kenenkään kärsiä niin, ettei niihin löydy helpotusta ja lääkitystä. Jumala, joka on antanut elämän, myös ajallaan ottaa sen. Ei ihmisen tarvitse leikkiä Jumalaa.

Lääketiede kehittyy joka päivä niin, että ihminen voi turvallisesti elää niin kauan kuin se on luonnollisesti mahdollista, ei tänne kukaan jää ”monumentiksi”, niin kuin äitini aikanaan sanoi. Hänen kaikki entiset tyttökaverinsa olivat päässeet jo pois, ja hän kysyi, että onko Jumala jättänyt hänet monumentiksi. Silti hän ei toivonut eutanasiaa, ja kyllähän hänenkin lähtönsä sitten koittikin.

Olin jopa iloinen, että nyt äiti pääsi sinne Jumalansa luo, jonne hän niin kaipasi, ja jaksoi odottaa luonnollista kuolemaansa, vaikka Raamatussa kyllä sanotaan, että joka uskoo Jeesukseen, se elää vaikka olisikin kuollut.

Kommentoi

Hae Heilistä