Julkaistu    |  Päivitetty 
Airi Pulkkinen

Röyhkeä Euroopan Unioni

Elvytyspaketista pieni Suomen kansa maksaa noin 5 miljardia enemmän kuin saa. Ei ehtinyt muste kuivua EU:n elpymispaketin allekirjoituksesta, kun jo instrumentista alettiin vääntämään pysyvää ja uutta pakettia.

Hokema tarkkarajainen ja kertaluonteinen kuulostaa kyllä äärimmäisen tyhmältä.

”Euroopan komission edellinen puheenjohtaja Jean-Claude Juncker linjasi aikanaan EU:n päätöksenteon tapahtuvan hivuttamalla: päätetään jotain, katsotaan nostaako kukaan meteliä koska useimmat eivät ymmärrä mitä päätettiin, jatketaan askel askeleelta, kunnes paluuta ei enää ole.

Tällainen hivutus on jälleen kerran käynnissä. EU:n elpymisvälineen velkajärjestelyn ei pitänyt tarkoittaa pysyvää velanottoa. Nyt pysyvää velanottoa puuhataan avoimen röyhkeästi. Suomen metsien käytöstä päättäminen kuuluu kansalliseen päätäntävaltaan, eikä sitä voida siirtää millään verukkeella EU:lle. Jos joku tunkee taloosi ja vaatii siitä puolet, alatko hieroa kompromissia? Et tietenkään. EU kuitenkin iskee jatkuvasti Suomen itsenäisyyden ytimeen. Talonvaltaajan kanssa ei neuvotella riittäisikö vierashuone, vaan hänet heitetään ulos.” Lulu Ranne 6.7. Suomen Uutiset

”Metsävallankaappauksessa Suomen kaltaisten metsävaltaisten maiden metsien sosialisoiminen koko EU:n hiilinieluiksi on houkuttelevaa. Näin muut EU-maat voivat jatkaa hiilen tupruttelua eikä niiden teollisuuden tarvitse päättää vaikeista päästövähennyksistä. EU-jäsenyyden mielekkyys menee monella harkintaan.” Sari Essayah 5.7. Talouselämä.

Ja lisäksi EU-maiden yhteisvastuuta pankkien kriisirahaston pääoman kasvattamiseksi nopeutetaan. Euroopan pankkiunionin yhteisvastuullisuus alkaa jo vuonna 2022. Silloin ongelmapankkien uudelleenjärjestelyyn tarvittavia varoja voidaan periä kaikilta euroalueen pankeilta. Suomalaiset pankit joutuvat maksamaan ylimääräisiä vakausmaksuja muiden maiden pankkien auttamiseksi jopa 2 miljardin edestä. Nämäkin maksut tietysti kerätään pankkien asiakkailta kasvaneina palvelumaksuina, järjestelykuluina jne.

Italian pankit ovat olleet jo kauan ennen koronaa vaikeuksissa. Italian keskuspankin pääjohtaja Ignazio Visco kertoi poikkeuksellisin suorin sanoin synkkää viestiä lähikuukausina uhkaavasta pankkikriisistä. Pankkikriisin mahdollisuus on todellinen jo lähikuukausina. ”Ongelmat eivät rajoitu vain pieniin lainanantajiin, kriisitapaukset ovat mahdollisia myös suurissa ja keskisuurissa pankeissa”, Visco totesi. Italian pankkikriisi ei siis ole millään tapaa vain Italian ongelma. Kauppalehti 8.7.

SDP:n kansanedustaja, eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Raimo Piirainen toteaa poikkeuksellisen suorin sanoin, että Suomi on ajautumassa EU:n ulkokehälle ja nostaa esiin myös EU:sta irrottautumisen. Kerrottiin, että EU:hun liityttiin lähinnä turvallisuussyistä. Tätäkö kaikkea se vaatii? Jo perustuslakikin sanoo että Suomi on itsenäinen tasavalta, jossa valta kuluu kansalle. EU on viemässä tuhkatkin pesästä.

Kommentoi

Hae Heilistä